ZondagsGoed in Theaterschuur met Johan Veenstra en Henk de Groot

Johan Veenstra.
Johan Veenstra.
Foto: Eigen foto

Linde – Marga Kool en Jan Veenstra presenteren zondagmiddag 3 december in Theaterschuur Linde weer een ZondagsGoed: een muzisch café vol verhalen, liedjes en gedichten. Deze keer zijn te gast liedjeszanger Jan Henk de Groot uit Groningen en schrijver/verteller Johan Veenstra uit de Friese Stellingwerven.

Met andere woorden: de buren komen langs in de Drentse Theaterschuur. En niet zomaar buren, want beide zijn meermaals onderscheiden voor hun artistieke werk. Zo ontvingen Jan Henk de Groot en Johan Veenstra allebei al twee keer de Streektaalpries van het Dagblad van het Noorden.

Absolute top

Jan Henk de Groot luisterde als jongen naar Ede Staal. Nu, dertig jaar later, behoort hij met zijn eigen laaidjes bij de absolute top in de Grunniger muziek. Zijn albums Weerom en De wolf is trug werden bekroond met de Streektaalprijs van het Dagblad van het Noorden. De Wolf is trug kreeg bovendien 5 sterren van NPO-radiomaker Frits Spits en de toevoeging ‘Ongelooflijk goed’. In zijn liedjes verpakt Jan Henk de Groot de kleine en grote dingen van het leven op een authentieke en herkenbare manier. Soms baldadig, soms grappig, soms ontroerend. Bekende liedjes van hem zijn Mamme van Michel, Vuurtje kieken en Kielsterachterweg. In het voorjaar van 2024 verschijnt zijn nieuwe album. In Theaterschuur Linde zal hij zijn mooiste liedjes spelen die hij introduceert met starke verhaolen.

Jan Henk de Groot.

Humoristische verhalen

Johan Veenstra is schrijver en dichter, maar ook een begenadigd verteller die met zijn humoristische verhalen het luisterend publiek op sleeptouw weet te nemen. Hij is geboren en getogen in de Stellingwerven, het aan Drenthe grenzend gedeelte van Friesland, waar het Stellingwerfs wordt gesproken, een streektaal die familie is van het Drents en de andere Nedersaksische talen. In dat Stellingwerfs schrijft Johan zijn romans, verhalen, gedichten en columns. Bijna dertig boeken zijn er intussen van zijn hand verschenen. Jarenlang had hij een gesproken column op Omrop Fryslân. Tegenwoordig schrijft hij een column voor de Leeuwarder Courant. Zijn werk is meerdere keren bekroond. Zo kreeg hij o.a. de Rink van der Veldeprijs (2020), twee keer de Bergveldpries (1984 en 1991) en twee keer de Streektaalprijs van het Dagblad van het Noorden (2010 en 2016).

ZondagsGoed is op zondagmiddag 3 december 2023. De inloop is vanaf 14.00 uur. Het programma begint om 14.30 uur. De entree bedraagt € 15,00 incl. koffie/thee met cake tijdens de inloop. Reserveren via [email protected] of 0523-234001. Indien nog voorradig ook kaarten aan de zaal.

Nadere info voor de redactie bij: Jan Veenstra, [email protected] of 06-55156660

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen