Koninklijke muziekvereniging Apollo komt met vuurwerk

Vuurwerk!
Vuurwerk!
Foto: vuurwerk foxypar4 via Foter.com CC BY

De Wijk – Het harmonieorkest van de Koninklijke Muziekvereniging Apollo de Wijk geeft zondag 11 juni om 14.00 uur een concert op een verrassende locatie. Onder leiding van de bekende dirigent en componist Jan Van der Roost wordt het programma ‘Firework’ (naar het gelijknamige werk van Van der Roost) gespeeld in de Brandweerkazerne de Wijk-Koekange.

Jan Van der Roost (1956) is een Belgische componist en dirigent. In de wereld van harmonieorkesten is het een beroemde naam. Van der Roost schreef al meer dan 100 werken die over de hele wereld worden gespeeld. De componist/dirigent is o.a. gastprofessor aan het Shobi Institute of Music in Tokio en aan de Nagoya University of Arts, ook in Japan. Van der Roost is een veelgevraagd jurylid en gastdirigent en reisde vanuit die rol de wereld over. Zo ontving hij uitnodigingen uit de Verenigde Staten, Brazilie, Schotland, Venezuela, Canada, Luxemburg, Japan en vele andere plekken.

Te gast bij Apollo

Het concert maakt onderdeel uit van het Groningen Brass Experience (GBE), dat in samenwerking met de Muziekbond Groningen/Drenthe de Ommeland concerten organiseert en verschillende gasten beschikbaar stelt om met orkesten uit de regio een muzikale activiteit te organiseren. Zo krijgt Apollo de kans om met Jan Van der Roost te werken. ’s Ochtends wordt er gerepeteerd, waarna ’s middags de uitvoering volgt.

Uiteraard wordt er tijdens dit concert muziek gespeeld dat door Van der Roost zelf gecomponeerd werd. Apollo speelt Firework!, Grimm’s Fairytale Forest, Canterbury Choral, Puszta, Arsenal en Seatbelts Fastened!.

Het concert is vrij toegankelijk. Na afloop mag het publiek middels een vrije bijdrage haar waardering laten blijken.

Reacties

Cookieinstellingen