Podiumkunstenaars gezocht voor Het Nieuwe Goed

Het Nieuwe Goed.
Het Nieuwe Goed.
Foto: K&C

Hoogeveen – Het Nieuwe Goed zoekt podiumkunstenaars Stichting Kunst & Cultuur is op zoek naar makers in of uit Drenthe voor het gloednieuwe project Het Nieuwe Goed. Muzikanten, spoken word artiesten, dansers, theatermakers, hiphop-artiesten en schrijvers kunnen deel uitmaken van een multidisciplinair gezelschap.

De artiesten maken op de woensdagen en donderdagen van 31 mei tot 15 juli een productie in een leegstaande zaal van theater De Tamboer in Hoogeveen. In totaal is er plek voor negen makers. De deelnemers krijgen een vergoeding en kunnen professionele begeleiding inhuren. Op de website van K&C is meer informatie te vinden; www.kunstencultuur.nl

Professionele begeleiding

Projectcoördinator Erik de Vries: “Wij willen artiesten in en uit Drenthe ondersteunen met het maken van bijzondere producties door de randvoorwaarden weg te nemen. Een locatie, de financiering en de professionele begeleiding regelen wij vanuit Stichting Kunst & Cultuur samen met de Drentse theaters en de financiële steun van provincie en fondsen. De nieuwe makers hebben hierdoor volledige artistieke vrijheid om nieuw werk te creëren voor nieuw publiek. Publiek dat voorheen zelden tot nooit naar het theater ging.” Interdisciplinair werken zonder dat de uitkomst op voorhand vast staat is spannend. Voor de makers maar ook voor de Drentse theaters die de productie al hebben geprogrammeerd zonder dat ze de inhoud of een titel kennen. Wordt het een muzikale theatervoorstelling of een combinatie van dans en beeldende kunst?

Stichting Kunst & Cultuur wil jonge makers inspireren om hen op een andere manier over interdisciplinariteit te denken en biedt hen hulp, maar vooral veel vrijheid. Dit alles moet leiden tot een onverwachte uitkomst, waar het publiek door verrast wordt. De première van Het Nieuwe Goed staat gepland op 14 juli in theater De Tamboer in Hoogeveen. De productie is ook op 12 oktober in theater Winsinghhof in Roden te zien.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen