Zilveren Medaille van Muziekbond voor 125-jarig Apollo uit de Wijk

Concert 125-jarig Apollo.
Concert 125-jarig Apollo.
Foto: Apollo

De Wijk – De koninklijke Muziekvereniging Apollo vierde zaterdag haar 125-jarig jubileum met een jubileumconcert in Sporthal De Slenken in De Wijk. Zo’n 100 bezoekers genoten van het concert.

Burgemeester drs. Inge Nieuwenhuizen van Gemeente De Wolden en voorzitter van de Muziekbond Groningen en Drenthe (onderdeel van de Koninklijke Nederlandse Muziekorganisatie) waren te gast en zetten Apollo in het zonnetje. De Gemeente De Wolden reikte de muziekvereniging een cheque uit van €250 en de Muziekbond Groningen en Drenthe eerde Apollo met een Zilveren Medaille met vergulde kroon.

Blokfluiters

Voor veel van de blokfluiters, het opstaporkest en het jeugdorkest was deze avond een eerste kennismaking met een écht concert. Voor hen was het extra bijzonder dat hun eerste optreden meteen een 125-jarig jubileum betrof. Ze verzorgden samen een prachtig en feestelijk programma. Het publiek zong mee met de jeugdliedjes en klapten enthousiast mee op de maat van het slotstuk waarin de blokfluiters mee mochten spelen met het jeugdorkest.

Het slagwerkensemble speelde een programma met bekende nummers zoals I Gotta Feeling van The Black Eyed Peas en The Ecstasy of Gold van Ennio Morricone. Het Harmonieorkest sloot af met o.a. een reis naar de besneeuwde bergen in ‘The Wilderness’ van Rossano Galante en het feestelijke ‘Fiesta cu tres Banda’ bracht het publiek in Spaanse sferen.

Ook werd tijdens deze avond het dirigeerstokje symbolisch overgedragen aan de nieuwe dirigent van het Harmonieorkest. Jappie Dijkstra (interimdirigent) wenste zijn opvolger John Blanken veel plezier en succes: “dit orkest heeft echt enorm veel potentie”.

 

Traditioneel werden tijdens het voorjaarsconcert ook de jubilarissen gehuldigd. Dit jaar waren dat drie muzikanten: Marie-José Hooch Antink, Bert Gritter (40-jarig jubileum) en Henk Wind (50-jarig jubileum).



 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen