Streektaalavond bij Huize Welgelegen in Koekange

Ria Westerhuis.
Ria Westerhuis.
Foto: Artizzl media

Koekange – Huize Welgelegen in Koekange presenteert op 24 maart een streektaalavond in samenwerking met Huus van de Taol uit Beilen en Ria Westerhuis. Op deze avond laten een verhalenverteller, een dichter en een muzikant zijn of haar werk horen. Verhalen zijn er van Tonko Ufkes in het Westerkwartiers, dat dicht bij het Fries en het Drents ligt. Tonko veroverde al vele prijzen de afgelopen jaren.

Suze Sanders (pseudoniem van Albertien Klunder-Hof) draagt gedichten voor in het Drents. Zij won in 2013 de Streektaalprijs van Dagblad van het Noorden in. Geert Jan Brader is geen onbekende in de regio. Deze pianist/zanger speelde in diverse bands. Tegenwoordig treedt hij meer solo op. In 2019 kwam zijn streektaal cd Nog zoveul doen uit.

Ria Westerhuis presenteert de avond en draagt ook voor uit eigen werk. De techniek is in handen van Rob Zandgrond. Entree: 16 euro per persoon. Aanvang: 20.00uur, inloop 19.30uur. Reserveren via 0522-451771 of [email protected] adres: Prinsesseweg 8 in Koekange

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen