UDI Veeningen speelt in een vol Markehuus

UDI Veeningen is er klaar voor.
UDI Veeningen is er klaar voor.
Foto: UDI

Veeningen – De spelers van toneelvereniging UDI uit Veeningen stonden zaterdag voor een volle zaal, ze speelden het stuk ‘tante Bella’s beautysalon’ geschreven door Henk Roede. Komende zaterdag hebben toneelliefhebbers nog twee kansen om dit mooie stuk te bewonderen.

Schilder Berend Duursma (Jan Zanting) en timmerman Albert Duursma (Martijn Meijer) zijn de erfgenamen van tante Bella en waren van plan de salon even op te knappen en dan vooral snel weer te verkopen. Ondertussen bleef de salon open en deden zij de behandelingen er ‘even’ bij, plamuren is ten slotte plamuren was het motto. Vaste klant mevrouw van Dreuten (Charlotte Willemse) was blij verrast door de twee mannen en hun bijzondere behandelingen, zo had ze nog nooit eerder een gezichtsmasker gehad van muursaus. Trouwe klant Neeltje (Nathalie van Goor) was minder gecharmeerd van de nieuwe eigenaren, dat zij te lang onder de zonnebank werd gelegd en daarna in een modderbad werd gegooid was niet echt helpend.

Bikini-wax

Gelukkig was daar Dora (Alien Bennink) zij was gelijk bijzonder geïnteresseerd in Berend en de door hem uitgevoerde bikini wax, was ook helemaal naar wens en smaakte naar meer. De laatste maar zeker niet de minste klant was Geert (Henk Bouwer) hij heeft de nodige behandelingen naar tevredenheid gehad, zo ook de pedicurebehandeling ,die door Berend en Albert omschreven werd als ‘klauw bekappen’, was helemaal naar wens. Gelukkig voor Berend en Albert kwam stagiaire Susan (Femmelien de Boer) precies op het juiste moment om de mannen te ondersteunen, al gaven ze dit zelf uiteraard niet graag toe.

Komische scènes

De typetjes werden prachtig neergezet, de zaal genoot van het mooie toneelspel en er werd veel gelachen door de komische scenes die werden gepresenteerd. Het verhaal kreeg een bijzondere wending toen opeens Wiepie Dijkstra (Gerja Roo) op het podium kwam, ook zij wou haar erfenisdeel opeisen. Hier hadden de heren niet op gerekend en deden er alles aan om deze nicht weg te krijgen. Maar zoals het een goede notaris betaamt, werd het uiteindelijk allemaal in goede banen geleid door notaris Bastiaan Nikkelvest (Arjan Moes). Regisseur Brigit van Goor kijkt terug op een mooie uitvoering, ze is trots op de spelers en iedereen die heeft meegeholpen aan dit stuk. Samen met de souffleur (Leonie Bijl) spelers, grime (Thea Schrotenboer, Jannie Dolsma en Marjolein Spalink) kijkt zij uit naar komend weekend.

UDI speelt zaterdag 4 februari het stuk nogmaals om 14:00 uur en om 20:00 uur in ’t Markehuus in Veeningen. Koop het entreebewijs alvast bij ’t Markehuus, zo bent u gegarandeerd van een plekje in de zaal.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen