Op de Planken speelt ‘Annemarie zeg jij het maar’ in zaal Den Kaat

Op de Planken.
Op de Planken.
Foto: ODP

Zuidwolde – Toneelvereniging Op de Planken uit Zuidwolde speelt op zaterdag 4 maart het stuk ‘Annemarie zeg jij het maar’. De uitvoering vindt plaats in zaal Den Kaat en begint om 20.00 uur. Entree bedraagt 10 euro en dat is inclusief koffie/thee en een lootje. De voorverkoop gaat via Den Kaat en de spelers.

Het stuk is geschreven door Hans Nesna en de regie is in handen van Jan Linde. De spelers die het voor ODP moeten doen, zijn Gerda Veldman, Cindy van veen, Anja benjamins, José Dingsté, Klaas van der Linde, Jan Zilverberg, Jaap Wieken en Roel Doldersum. Astrid Blokzijl is souffleuse en de techniek is in handen van Bas Meinema.

Het vertrouwen is weg

Het stuk gaat over twee personen, bij wie het vertrouwen weg is. En dat terwijl ze hun hele leven op elkaar gesteund hebben. Het leidt tot vreemde zaken bij tante Eveline en oom Theodoor. Zij zijn broer en zus: wonen saampjes op een groot maar vervallen buiten, hebben nog nooit iets buiten mekaar om gedaan en hebben mekaar plechtig beloofd nooit te zullen trouwen. Maar dit laatste had een reden. Zij beschikken namelijk over een groot kapitaal, een erfenis. Maar in het testament staat dat, als een van hen beiden ooit zou trouwen, het hele kapitaal zou gaan naar degene die trouwt. Logisch dat broer en zus heel knusjes bij elkaar zijn blijven wonen. Tot plotseling het vertrouwen in elkaars belofte schijnt te zijn verdwenen. Zus verdenkt broer van stiekeme trouwplannen en broer verdenkt zus van hetzelfde. Nu gaat het er maar om, om elkaar juist even voor te zijn. Het wordt een grandioze en allervermakelijke wedstrijd tussen de beide oudjes. Beiden weten na veel verwikkelingen in het geheim een levenspartner aan de haak te slaan. Maar wie van hen beiden is het eerst, dat is de vraag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen