Schouwburg Ogterop weet veel vrienden te verleiden

Marija Katic & Natalie Straatman.
Marija Katic & Natalie Straatman.
Foto: Ronnie Zeemering

Meppel – Schouwburg Ogterop wilde mensen verleiden weer meer naar het theater te komen na een lastige periode. Dat is ze goed gelukt, want in plaats van de gestelde tweehonderd nieuwe vrienden, werden dat er achthonderd. daraonder ook veel inwoners van De Wolden.

Om vrienden te werven werd in april 2022 een campagne gestart om het aantal Theatervrienden uit te breiden: ‘Verbinding via Vriendschap’. Pas als mensen zelf weer de live-ervaring hebben, weten ze hoe speciaal dat is ten opzichte van bijvoorbeeld tv of internet. Die campagne is dus meer dan geslaagd. Met de achthonderd nieuwe theatervrienden staat het aantal nu op vijftienhonderd. Onder meer de nieuw geïntroduceerde Decemberactie werd gewaardeerd.

Ogterop wil onder het motto ‘verbinding via vriendschap’ meer mensen verleiden om het theater vaker te bezoeken, om elkaar te ontmoeten in de schouwburg en vooral om het theatergevoel te ervaren zoals schrijver Jibbe Willems dat omschreef in een tekst die hij bij de start van de campagne schreef voor de Theatervrienden: ‘live, levend en vol liefde’.

Reacties

Cookieinstellingen