Hendrik Groen in verschillende theaters in regio Zwolle

Hendrik Groen
Hendrik Groen
Foto: Victor Meyer

Meppel/Hoogeveen – Hendrik Groen is terug! Voor de laatste keer komt de meest geliefde bejaarde van Nederland naar Theater De tamboer met de voorstelling Opgewekt naar de eindstreep. Wederom belooft dit een grappige en aangrijpende voorstelling over het ouder worden, vol met nieuwe belevenissen! Hendrik moet constateren dat hij steeds vergeetachtiger wordt. Hij besluit in deze ontroerende komedie opnieuw een dagboek bij te houden om grip te houden op het leven. Dat zorgt voor grappige én aangrijpende momenten. Opgewekt naar de eindstreep is in theater De Tamboer te zien op zaterdag 25 februari 2023 om 20.00 uur. Voorafgaand aan de voorstelling is om 19.00 uur een inleiding te bezoeken.

Over de voorstelling Na de sluiting van het verzorgingstehuis in Amsterdam-Noord moet Hendrik Groen constateren dat de tijd niet meer zo mild voor hem is: hij wordt steeds vergeetachtiger en begint het overzicht te verliezen. Dat levert de nodige verwarrende situaties op. Door opnieuw een dagboek bij te houden doet de dementerende Hendrik Groen in deze ontroerende komedie zijn best om grip te houden op het leven. Dat zorgt voor grappige én aangrijpende momenten met Leonie (88) en Frida (10) als trouwe vrienden. Naast Beau Schneider en Britte Lagcher spelen onder andere ook Nikkie Kuis en Leendert de Ridder in deze voorstelling.

Overwegingen en twijfels

Toneelschrijver Jibbe Willems: “Ik vond het bewerken van Opgewekt naar de Eindstreep troostrijk. Ik herken mijn overwegingen en twijfels over het (echt) ouder worden in de reflecties van Hendrik Groen en put tegelijkertijd hoop uit zijn perspectief. Zijn pogingen in goede banen te lijden wat onvermijdelijk is – verlies van grip en decorum, een vorm van sterven bij leven – is helder, zowel grappig als pijnlijk, en zeer aangrijpend.”

Samenwerking Theaters Regio Zwolle De eerste stappen zijn gezet en de tien theaters in Regio Zwolle werken nu intensief samen op het gebied van onder andere programmering, marketing en bedrijfsvoering. De voordelen van deze samenwerking zijn onder andere dat het theaterpubliek daardoor meer keuze heeft.

Bestel kaarten voor Hendrik Groen bij Theaters Regio Zwolle wo 11 jan: www.schouwburgogterop.nl; vr 20 jan: www.theater-voorhuys.nl; vr 17 feb: www.voorveghter.nl; za 25 feb: www.detamboer.nl; do 09 mrt: www.meerpaal.nl;;do 23 mrt: www.demeenthe.nl; za 25 mrt: www.zwolsetheaters.nl

Reacties

Cookieinstellingen