‘Kunst waar je stil van wordt’ in de Reestkerk

Reestkerk links.
Reestkerk links.
Foto: Eigen foto

Oud-Avereest – Van 11 december tot en met 5 februari exposeert Annie Veldkamp kunstwerken van vilt onder de titel ”Kunst waar je stil van wordt” in de Reestkamer, Oud-Avereest 5 bij Balkbrug. Annie Veldkamp woont en werkt in Sint-Oedenrode. Sinds 2000 heeft ze haar eigen atelier ‘AV look’. In 2011 heeft deze self-made artist de kunstacademie Filarski afgerond.

Sinds 2005 werkt Annie Veldkamp dagelijks intensief met vilt. Werken met dit natuurproduct is voor haar rustgevend en ze kan hierin haar gedachten kwijt. „Het is voor mij een vorm van mediteren”, zegt ze hierover. Haar vilten kunstwerken kenmerken zich doordat het dikwijls grote objecten zijn met een driedimensionale uitstraling. Warm, origineel en natuurlijk. Vernieuwend is het gebruik van zeefdruktechniek op het vilt. Haar thema is ‘natuurlijk mooi’.

Nieuwerwetse uitstraling

Wol, zeep, water en wrijving. Dat is vilt. Ouderwets handwerk met een nieuwerwetse uitstraling. Van piepkleine wollen schapenharen tot immens grote wandobjecten. In talloze kleuren en verschillende dessins en technieken. Kunstig modern vakwerk met akoestische resultaten. Want ja, dat is ook vilt: warm en geluidsabsorberend. Om stil van te worden.

De expositieruimte is geopend op zaterdag en zondag van 14.00 tot 16.00 uur. Zondag18 december, 25 december en 15 januari is de Reestkamer gesloten. Maandag 26 december open, ook van 14.00 uur tot 16.00 uur.

Meer info: www.reestkerk.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen