NEXT, een nieuwe generatie cultuurmakers laat van zich horen, ook vanuit De Wolden

Vlnr Okki, Vera en Hans.
Vlnr Okki, Vera en Hans.
Foto: Eigen foto

Borger – Onder de vleugels van Poplab Drenthe presenteert een nieuwe generatie cultuurmakers op 18 december vier producties onder de titel NEXT. Onder hen een aantal cultuurmakers uit de gemeente De Wolden.

De makers tonen in een avondvullend programma een film, muziektheater, documentaire en hiphop gecombineerd met mode. In Podium34 in Borger laten de makers zien hoe popcultuur de basis is geweest voor nieuw werk. De avond is gratis toegankelijk en begint om 19.30 uur.

Vlaggenhijsers

De vlaggenhijsers van Drenthe trokken de afgelopen maanden door Drenthe op zoek naar de mensen die thuis of op het werk de Drentse vlag laten wapperen. Wat is het verhaal achter de vlag? In de documentaire van Okki Poortvliet uit Odoorn, Hans van der Werf uit Echten en Vera Vos uit de Wijk krijgen deze chauvinistische Drenten een gezicht.

Jort Ploos van Amstel, Marit Nygård en Ilse Lenstra begonnen hun project in coronatijd. Ze namen toen geluiden waar die ze voorheen niet hoorden. Wat is het mooiste geluid? Ze reisden door Europa en interviewden mensen met als doel een antwoord te vinden op die vraag. Pim Pomsy (Pim van der Wardt uit Ansen) en Mimi combineren mode met hiphop. De kerk wordt gebruikt als catwalk en muziektempel.

Theatercollectief

Binnen de interdisciplinaire theatervoorstelling Goed Gestemd onderzoekt theatercollectief Zij Zei verschillende vormen van communicatie. Wanneer luisteren mensen en hoe luisteren mensen? Wat moet je als vrouw zeggen om gehoord te worden? En wat juist niet?

Popmuzikanten, theatermakers en cultuurmakers in een andere kunstdiscipline krijgen binnen Poplab Drenthe de kans te werken aan bijzondere muzikale producties. Onder begeleiding van coaches worden de makers uitgedaagd kunstzinnige kaders te verleggen en zichzelf te ontwikkelen als kunstenaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen