Nieuw seizoen Taal an Taofel van start

Hennie Kuijer.
Hennie Kuijer.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Dwingeloo – Vrijwilligers van streektaalorganisatie het Huus van de Taol zijn druk bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen van Taal an Taofel. Op acht zondagen in de winter kan het publiek luisteren naar schrijvers die voordragen in hun streektaal. Ook is er altijd muziek en een pauze met warm eten. Hennie Kuijer uit Ruinen treedt ook een keer aan.

Taal an Taofel kent twee vaste locaties: Grand Café De Brink in Dwingeloo en Restaurant-Zalencentrum Wielens in Noord-Sleen. Op zondag 16 oktober is de aftrap in Dwingeloo. Het publiek kan luisteren naar poëzie en verhalen in de streektaal van Henk Huinink en Cathrien Thalen. De muziek komt van Harold Habing. Hij was deelnemer aan het Drèents Liedtiesfestival 2022 en heeft onlangs zijn eerste CD gepresenteerd. Op 23 oktober kan het publiek naar Noord-Slien. Dan kan geluisterd worden naar poëzie en verhalen van Eddie Zinnemers en Hennie Kuijer. De muziek komt van Groninger Fries Wolma.

In de middagpauze schuift iedereen aan bij het warm buffet. Taal an Taofel begint steeds om 11.00 uur en eindigt om 14.00 uur. De entree bedraagt € 20,00. Dit is inclusief koffie/thee en een warme maaltijd.

In Dwingeloo is Taal an Taofel op 16 oktober, 13 november, 5 februari (2023) en 12 maart (2023). Reserveren kan via [email protected] of [email protected].

In Noord-Sleen is Taal an Taofel op 23 oktober, 27 november, 26 februari (2023) en 26 maart (2023). Reserveren kan via mail: [email protected].

Op de foto Hennie Kuijer uit Ruinen. (Foto Artizzl Media / Peter Nefkens)

Reacties

Cookieinstellingen