Weekend van de Drentse poptalenten

Foto:

Emmen – Het gratis toegankelijke Drentsch Peil XL presenteert 16 en 17 september de nieuwste live-acts van Drenthe. Zeven poptalenten staat vrijdag in Podium34 in Borger en zaterdag in de Grote Kerk in Emmen. Op het podium staan Ça van bien (foto), Marit Nygard, Anousha, Jetlag Jenny en Kidd Nebula.

In Emmen vindt ook de jaarlijkse muzikantendag plaats. Een netwerk bijeenkomst voor iedereen die in Drenthe met muziek bezig is.

Het talentontwikkelingstraject Drentsch Peil XL biedt jonge muzikanten gedurende een langere periode ondersteuning in hun ontwikkeling. Ze kunnen voor zakelijk en muzikaal advies terecht bij ervaren popmuzikanten en programmeurs en mogen op verschillende podia en festivals spelen. Deelnemende artiesten aan Drentsch Peil XL maken kans op een podiumplaats op Eurosonic/Noorderslag in Groningen en het Bevrijdingsfestival Drenthe 2023.

Drentsch Peil XL heeft een vaste plek op de festivalagenda van september. De act die op de twee avonden het meest weten te overtuigen stroomt door naar het muziektraject Hit the North. In dit traject worden ze klaargestoomd voor het optreden op Eurosonic, het festival dat bekend staat als springplank naar landelijke podia. Drentsch Peil XL wordt jaarlijks georganiseerd in samenwerking met Stichting Kunst & Cultuur.

 

Bron: K&C. Foto: Ça van bien.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen