Streektaalavond in de bibliotheek van Beilen

Jan Germs.
Jan Germs.
Foto: Ernst-Jan van Dam

Beilen – Streektaalorganisatie Huus van de Taol en de Bibliotheek Beilen houden woensdag 28 september een streektaalavond met een gevarieerd programma: Jan Germs, Hans Katerberg en Annemiek Drenth zullen optreden met gedichten, verhalen en muziek. De avond begint om 19.30 uur in de bibliotheek van Beilen.

Kaartjes kosten in de voorverkoop € 7,50 en aan de zaal € 10,-. De kaarten zijn te koop aan de balie en in de webshop op www.huusvandetaol.nl en bij de bibliotheek van Beilen.

De verhalen van Jan Germs zijn deels autobiografisch, al komen ook er ook geregeld verhalen uit zijn dikke duim. Hij schrijft over zijn familie, liefhebberijen, het Drents, het onderwijs en wat hem raakt. Over de Drentse taal en het Drents in het onderwijs heeft hij gepubliceerd in zijn tijd als streektaalfunctionaris en directeur van het Huus van de Taol.

Hans Katerberg

Als dominee werkte hij in Marknesse, Westervoort, Bedum en zijn laatste standplaats Rolde. Daar kon hij ook goed uit de voeten met het Drents in kerkdiensten en bij uitvaarten. Nu is hij met emiritaat en woont in Borger. Nog altijd gaat hij voor in kerkdiensten, als het kan in het Drents, maar Nederlands kan hij ook.

In zijn vrije tijd is hij bezig met de vertalen van het bijbelboek Psalmen naar het Drents. Samen met anderen wordt ook gewerkt aan het vertalen van religieuze liederen, zodat die ook in het Drents gezongen kunnen worden. Daarnaast is hij enthousiast zanger bij het Byzantijns Koor Drenthe en schrijft hij columns voor tijdschrift Zinnig.

Hans Katerberg.

Annemiek Drenth

Al heel jong begon bij Annemiek de belangstelling voor muziek. Ze was nog maar vijf toe ze begon met zingen. Ze heeft in verschillende koren gezonden en in 2012 won ze het eerste Drèents Liedtiesfestival met het lied Ik bin zo wies. Ze is spreekster (Drents en Nederlands) op trouwerijen en uitvaarten en is ze streektaolambassadeur voor het Huus van de Taol in de gemeente Emmen.

Annemiek Drenth.

Reacties

Cookieinstellingen