Okki Poortvliet maakt beeld Drentse Uitmaand

Foto:

Assen – Filmmaker en beeldend kunstenaar Okki Poortvliet ontwikkelt dit jaar het beeld van de campagne van de Drentse Uitmaand. De Uitmaand wijst iedereen in de provincie op het nieuwe culturele seizoen en de vele culturele activiteiten die er dan plaatsvinden.

Het beeldmerk is vanaf eind augustus te zien in het straatbeeld, in lokale kranten, op de sociale media en op www.drentseuitmaand.nl. Het is de tweede keer dat Stichting Kunst & Cultuur een Drentse kunstenaar vraagt het campagnebeeld te maken.

Okki Poortvliet komt uit Odoorn en kreeg in april de Drentse Talentprijs Cultuur. Ze studeerde vorig jaar cum-laude af aan Academie Minerva in Groningen met haar film IJswee. In de film laat ze de inwoners van Odoorn zien met passie voor schaatsen op natuurijs. In de documentaire wordt het gemis van het ontbreken van natuurijs door steeds warmer wordende winters vastgelegd.

Kunst zoekt liefde

Het thema van de Uitmaand 2022 is Kunst zoekt liefde. Voor het maken van het beeld is Okki samen met Lin-shi Kok (student Fine Art aan Minerva), een trompet, kostuum en wit laken de Drentse natuur in getrokken.

In de maand september start in Drenthe het nieuwe culturele seizoen. Voor Drentse culturele organisaties het moment om zich te presenteren aan publiek en hen enthousiast te maken voor cursussen, voorstellingen, festivals en kunstroutes. Voor de inwoners is de Drentse Uitmaand het moment om de liefde te verklaren aan muziek of theater en zich aan te melden voor een nieuwe workshop of cursus.

Reacties

Cookieinstellingen