Jonge Woldenaren druk met project Drentse Vlaggenhijsers

Vlnr Okki, Vera en Hans.
Vlnr Okki, Vera en Hans.
Foto: Eigen foto

Dwingeloo/de Wijk – Stichting Taribush Festivals kan rekenen op een bijdrage van € 10.000 uit het Prins Bernhard Cultuurfonds voor muziektheaterproductie ‘De Drentse Vlaggenhijsers’  in het voorjaar van 2023 in Drenthe. De Drentse Vlaggenhijsers is een artistiek- en maatschappelijk project voor, door en over de (gewone) Drent, ontwikkeld door 3 jonge makers uit Drenthe.

Het project is ontwikkeld en wordt grotendeels uitgevoerd door documentairemaakster/illustrator Okki Poortvliet (23, Odoorn), vormgever/social designer Vera Vos (23, De Wijk) en theatermaker en singer songwriter Hans van der Werf (24, Echten).

Zij gaan op zoek binnen Drenthe naar de verhalen achter de Drentse Vlaggenhijsers. Wie is nou eigenlijk de Drent? Waarom hijs je de Drentse (of zelfs eigen) dorpsvlag? De (levens)verhalen zullen op een artistieke wijze worden vertaald naar een documentaire, theaterstuk, muziek & een grafisch/illustratief boek, die uiteindelijk worden gebundeld tot één film/theater/muziek-productie. De eindproductie zullen de makers in de participerende gemeenten gaan opvoeren. Er wordt een basisproductie ontwikkeld door de 3 makers, waarin er nog ruimte is voor lokale (amateur)makers, spelers, kwaliteiten & toevoegingen. Centraal staat namelijk het betrekken van de lokalen per opvoering in een gemeente. Zowel bij de productie als bij het evenement. Het wordt een project over je omgeving, verbondenheid en identiteit, regionalisme, culturen & erfgoed.

Reacties

Cookieinstellingen