Publiek smult van De Kiekdeuze in Linde

Foto:

Linde – De toneelspelers van De Kiekdeuze waren zaterdagavond weer ouderwets op dreef. De uitvoering vond plaats in het dorpshuis van Linde en opgevoerd werd het blijspel ‘Komkommer en Kwel.

Het stuk speelt zich af ten huize van de familie van Vliet. Joop van Vliet, een glansrol van Freddy Piel, moet afvallen van zijn vrouw Rita, prima gespeeld door Henny Bos. Rita roept de hulp in van buurman Sjaak, een rol die Klaas vogelzang op het lijf was geschreven. Hij verkoopt zogenaamd macrobiotische groente.

Dochter Brenda, uitstekend vertolkt door Janita Boonstra, is verliefd op student geneeskunde, Frans, zeer goed gespeeld door nieuwkomer Frank Smale. Het is een verboden liefde. Rita en Sjaak gaan veel te ver met de behandelingsmethode van Joop. Dan komt tante Elsbeth, een prachtrol van Klaaske Pater, logeren. Er ontstaan allerlei komische verwikkelingen, waarvan het talrijke publiek met volle teugen heeft genoten.

Samenspel

Het samenspel van de spelers was geweldig. De climax was de bankscène met Sjaak en tante Elsbeth. Er ontstond grote hilariteit en het publiek smulde er van. De Kiekdeuze kan terugblikken op een zeer gelaagde première. Souffleuse Kim Bos had een makkie.

Na afloop ontving de spelersgroep prachtige bloemen, geleverd door Bloem & So, uit handen van erelid Willem Westerbeek. Hij deed een oproep aan het publiek om de gelederen van De Kiekdeuze te komen versterken. Ook refereerde hij aan het op te voeren openluchtspel rond de moord op Mina Koes, nabij het Zwarte Gat. Hij spoorde de Lindegers aan om zich op te geven voor de audities.

De Kiekdeuze treedt op zaterdag 30 maart op in De Boerhoorn te Zuidwolde. Aanvang 14.00 uur. Dit optreden is voor iedereen toegankelijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen