Apollo maakt indruk in schouwburg Ogterop

Meppel/De Wijk – In een goed gevulde schouwburg Ogterop in Meppel bracht het harmonieorkest van muziekvereniging Apollo gistermiddag een feestelijk concert ten gehore naar aanleiding van haar 120-jarig bestaan. Het licht klassieke concert werd voor de laatste keer gedirigeerd door Lute Hoekstra. Na 12,5 jaar met heel veel plezier voor het orkest te hebben gestaan, werd het tijd om afscheid te nemen van elkaar. Hoeveel mooier kon dit dan op deze manier.
De Oldenzaalse sopraan Karin Hertsenberg, onder andere bekend van Una voce Particulare, werd begeleid tijdens prachtige werken als Ave Maria Gomez, I shall love but thee, You raise me up en muziek van Ennio Morricone.
Ook werden er verschillende solo’s ten gehore gebracht door leden uit het orkest. Solo-klarinettist Wim van Braam speelde op overtuigende wijze ‘Viktor’s Tale’, de filmmuziek van de Terminal met Tom Hanks in de hoofdrol. Zijn zoon Robin van Braam, slagwerker bij het orkest, speelde ‘River flows in you’ in samenwerking met Justin Hendriks, een stuk wat oorspronkelijk geschreven is voor piano, maar nu prachtig werd gespeeld op de basmarimba.

Trompetklanken

Trompettist Sander van Aragon liet de warme trompet klanken horen in het stuk ‘Vidda’ van Ole Edvard Antonsen, een bekende Noorse trompettist/ arrangeur en dirigent. Presentatrice Krista Boersma, normaal gesproken ook spelend in het orkest, zorgde voor een aantal leuke intermezzo’s door tussen de te spelen werken door korte interviewtjes te houden met solisten, dirigent en de jongste en oudste muzikant op het podium.
Een ontroerend moment was de ode aan de leden van ‘Apollo’ die overleden zijn in de loop der jaren, met een gedragen hymne. Het orkest maakte deze middag een goede indruk. Met Celtic Classics, La Mula, de Valdress mars en het pittige werk ‘el Camino Real’ als afsluiting lieten de muzikanten horen wat een prachtig
orkest het is met veel potentie. Kortom; een gedenkwaardige muzikale middag en afsluiting van hun jubileumjaar.

Reacties