De Heidebloem speelt ’n Privéjet in m’n achtertuin…?!

Repetitie in de Westerbergen.
Foto: Eigen foto

Echten – De toneelspelers van De Heidebloem zijn druk aan het repeteren voor hun uitvoering. Op zaterdagavond 24 november houdt de vereniging haar jaarlijkse toneeluitvoering in de Westerbergen in Echten.

De spelers brengen het stuk ’n Privéjet in m’n achtertuin…?!’, geschreven door Max Andrea, ten tonele. Aangestuurd door regisseur Kelvin Krikken en ondersteund door souffleuse Britt van de Pol, laten de spelers zien hoe een schatrijke Russische bonbonfabrikant een Nederlands meisje verovert. De zaal is open om 19.30 uur en het toneelstuk begint om 20.00 uur. In de pauzes kunnen de kijkers meedoen met de verloting en prijzen winnen die beschikbaar zijn gesteld door de sponsoren.

Studentenflat

Het toneelstuk speelt zich af in een studentenflat waar Heleen Hopstaken (Ellen Steenbergen), Mart Monden (Gerard Mul), Wina van der Wal (Ilona Meerholz) en Laura van Lure (Lisanne Engelsman) hun studententijd doorbrengen. Wina is, via internet, een affaire begonnen met de schatrijke Russische bonbonfabrikant Boris Antonov (Martijn van der Ende). Ze hebben elkaar nog nooit ontmoet, maar toch is Boris verknocht aan de Nederlandse schone. Helaas heeft Wina geen foto van haarzelf naar Boris gestuurd, maar die van haar studievriendin Heleen. Dit alles zorgt voor een groot misverstand als Boris samen met zijn beveiliger Grigory Grigorovigtz (Kelvin Krikken) naar Nederland komt om haar hart te veroveren. De pers (Mark Krikken) smult van dit alles en laat de studenten geen seconde met rust. Een dwaze oude tante (Gina Fieten) en de inspecteur van de Nederlandse veiligheidsdienst (Arno Fieten) maken het de studenten niet makkelijker en dit zorgt voor veel komische stukken.

 

Reacties