Vrouwenkoor Cantabile zoekt tenoren en bassen

Vrouwenkoor Cantabile
Foto: Cantabile

Hoogeveen – Vrouwenkoor Cantabile zoekt tenoren en bassen voor de opvoering van het requiem van Gabriel Fauré. Dat stuk wil het koor volgend jaar op 6 april uitvoeren, maar dat kunnen ze niet zonder mannen.
Cantabile is een groep enthousiaste zangeressen uit de provincies Groningen en Drenthe. Al sinds de oprichting in 1996 staat het koor onder de inspirerende leiding van Gerrit Jan Rutgers. Het koor repeteert gemiddeld tweemaal per maand. Er wordt veel thuis gestudeerd, zodat er op de repetitieavonden zo veel mogelijk gewerkt wordt aan samen zingen en muziek maken. Het koor streeft ernaar om kwalitatief uit te steken boven het gemiddelde amateurkoor. Uit de vele lovende reacties van het publiek blijkt dat het daarmee wel goed zit. Cantabile heeft vele concerten gegeven in de afgelopen jaren. Het repertoire is voornamelijk klassiek met soms een uitstapje naar jazzy muziek, licht-klassiek, popsongs of musical.

Pergolesi

Voor 6 april staat op het programma Stabat Mater van Giovanni Pergolesi en het Requiem van Gabriel Fauré. Voor dit laatst genoemde stuk zoekt het koor gemotiveerde, enthousiaste tenoren en bassen met een goede zangstem (bereid tot stemtest) en koorervaring. Het concert vindt plaats in De Opgang te Hoogeveen. De repetitieperiode voor dit project is van januari tot 6 april. De repetities zijn op dinsdagavond. Aanwezigheid op de repetities is een vereiste.
Liefhebbers mogen zich aanmelden voor 28 november via [email protected]
Informatie: http://www.vrouwenkoorcantabile.nl of de Facebookpagina.

Reacties