Fietsen voor het klimaat kan in Drenthe

Fietsen maar.
Foto: Artizzl media / PeterNefkens

Hoogeveen – Wie benieuwd is op welke plekken in Drenthe stappen worden gezet tegen klimaatverandering, doet er goed aan mee te fietsen op zaterdag 23 april met Cycling 4 Climate. Deze tocht voert langs diverse duurzame initiatieven in Drenthe. Er zijn drie routes voor recreatieve fietsers en wielrenners. Starten kan vanaf 10.00 uur vanuit het provinciehuis in Assen, station Hoogeveen en station Emmen.

De routes voor wielrenners zijn gpx-routes en de recreatieve routes zijn gebaseerd op de knooppunten uit het fietsknooppuntensysteem, waardoor ze heel makkelijk te volgen zijn. De fietsers komen langen diverse locaties waar duurzame initiatieven plaatsvinden. In de route zijn hierover korte beschrijvingen opgenomen en van een aantal initiatieven kan een filmpje worden afgespeeld.

Locaties

De deelnemers kunnen allemaal een kijkje nemen bij de locaties. Bedrijven en organisaties die aan de routes liggen en een kort verhaal willen vertellen over hun duurzame initiatief aan de deelnemers kunnen zich aanmelden bij provincie Drenthe via [email protected].Met de fietsroutes die in 2022 elke maand in een andere provincie worden uitgezet, vraagt de organisatie Cycling 4 Climate aandacht voor de gevolgen van klimaatverandering. De organisatie wil echter ook graag impact maken. Door mee te fietsen kunnen fietsers daar aan bijdragen, maar ook door de eigen ecologische voetafdruk te verminderen. Iedereen kan zijn of haar eigen ecologische voetafdruk kun je berekenen via de website van Cycling 4 Climate.

Iedereen die mee wil fietsen kan zich vanaf woensdag 6 april inschrijven via www.cycling4climate.nl

Reacties

Cookieinstellingen