‘Hoera we zijn vrij’ voor kinderen in Museum De Wemme

Ook veel oud speelgoed in De Wemme te zien.
Foto: Artizzl Media

Zuidwolde – Omdat het Oktober Kindermaand is, organiseert Museum De Wemme in Zuidwolde speciale activiteiten voor kinderen. Deze vinden plaats op zondag 17 en maandag 18 oktober.

De tentoonstelling in De Wemme gaat over de tijd na de Tweede Wereldoorlog. Het was na 5 jaar eindelijk weer vrede. „Hoe zag het leven van kinderen er toen uit? Hoe gingen ze naar school en hoe was het thuis? Als je de speurtocht door het museum doet kun je alle vragen beantwoorden bij het supergrote electrospel”, laten de vrijwilligers van het museum weten.

„Ook gaan we koekjes versieren, een mobile maken van vlinders of vredesduiven of marshmallows roosteren. In Museum De Wemme staan ook handkarren. Voor de jeugd is er een handkarrenrace.

Kinderen tussen de 6 en 12 jaar die dit leuk lijkt, zijn welkom op zondag 17 oktober of maandag 18 oktober in het museum. Het museum is dan open van twee uur tot half vijf, resreveren is wel verplicht. Dat kan via [email protected] of bellen naar 0528-373332.

Omdat het Oktober Kindermaand is, hoeven de kinderen  natuurlijk niets te betalen en krijgen ze ook nog eens wat te drinken. Het is wel de bedoeling dat ze samen met een ouder of begeleider komen. Zij betalen op deze dagen maar 2 euro entree.

Reacties