Kinderactiviteit ‘Uilenballen pluizen’ in De Wheem

Uilenballen uitpluizen.
Uilenballen uitpluizen.
Foto:

Oud-Avereest – Wie wil weten wat er allemaal in een uilenbal zit, kan naar De Wheem komen om deze uit te pluizen. De kindermiddag ‘Uilenballen pluizen’ van Landschap Overijssel vindt op woensdagmiddag 29 september in dat bezoekerscentrum in Oud-Avereest plaats.

Het is een creatieve en leerzame middag voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Uilenballen pluizen is niet vies, maar juist hartstikke interessant. De uil is namelijk een roofvogel en eet graag muizen. Dat is terug te zien in zijn uitwerpselen, de braakballen. Die zitten vol botjes, haartjes en muizenschedeltjes. Leuk om dit eens goed van dichtbij te bekijken met een vergrootglas en pincet. Zo leren kinderen alles over uilen en hun bijzondere eetgewoonten. De activiteit duurt ongeveer een uur. Tip: trek warme en oude kleren aan die vies mogen worden. Het is een gezellige kindermiddag vol knutselen, spelletjes en natuurweetjes.

Kinderen tussen de 6 en 12 jaar zijn van harte welkom. De kosten voor deze kindermiddag bedragen € 2,50 per kind. Dat is inclusief een bekertje ranja of chocolademelk en iets lekkers.

Wel eerst even aanmelden via www.landschapoverijssel.nl

Reacties

Cookieinstellingen