De Wolden moet dementievriendelijke gemeente worden

Foto: F. van Lint

Zuidwolde – Een voorbereidingsgroep, bestaande uit Welzijn De Wolden, Treant, ZZWD, Zorggroep Noorderboog en Icare,wil graag met organisaties, inwoners, verenigingen, ondernemers en gemeente om tafel om een dementievriendelijke gemeente realiseren.

Nederland vergrijst en zo ook gemeente de Wolden. Eén van de meest in het oog springende gevolgen van een vergrijzende gemeente is de groei van het aantal mensen met dementie. Maandagavond 11 juni is daar een avond over in Zuidwolde.

Omgeving

Eén op de vijf mensen krijgt dementie. De kans is dus groot dat iemand in ieders omgeving ook hiermee te maken heeft. ‘In een dementievriendelijke gemeente werken we samen om een omgeving te creëren waarin de mensen met dementie gewoon mee kunnen blijven doen in de samenleving. Niet alleen voor de mensen met dementie, maar ook voor hun mantelzorgers’, aldus Gerrie de Roo van Welzijn De Wolden. ‘Wij nodigen daarom iedereen die interesse heeft van harte uit om op maandagavond 11 juni om 19.30 uur te komen naar de Boerhoorn te Zuidwolde.’

Info bij Gerrie de Roo, tel. 0528 – 378686 of per mail [email protected]

Reacties