Geert en Hilly Scheper uit Koekange zijn 60 jaar getrouwd

Geert en Hilly.
Geert en Hilly.
Foto: Artizzl media

Koekange – Geert Scheper en Hilly Echten uit Koekange zijn vandaag 60 jaar getrouwd. Het werd geen groot feest, maar er werd wel degelijk bij stilgestaan. Ze kennen elkaar al vanaf de middelbare schooltijd, omdat ze samen naar Meppel fietsten. Hilly naar de huishoudschool, Geert naar de landbouwschool. Op een dansavond in de Wijk sloeg de vonk definitief over.

Geert, nu 81, is een geboren Koekangenaar, Hilly werd op Oldenhave bij Ruinen geboren, maar verhuisde al snel naar de Weteringbrug aan de vaart. Geert en Hilly kregen twee kinderen en hebben vijf kleinkinderen. Ze woonden samen een aantal jaren aan de Ruinerweg in Koekangerveld, waar een kleine boerderij werd gerund. Geert besloot voor de CLM in Meppel te werken.

Hilly mag graag zwemmen, Geert is actief bij korfbalvereniging KIA en samen fietsen en wandelen ze veel. „Wij zijn een echte korfbalfamilie, vanaf de jeugd ben ik al lid”, voegt Geert eraan toe. „Ik zit nu in de groep vrijwilligers die het terrein netjes houdt.” Alleen grote vakanties hebben ze eigenlijk nooit gedaan. „Ja, we zijn een keer op Ameland geweest en eenmaal in Duitsland; dat was het dan wel”, zegt Hilly. „We zijn geen vakantiegangers.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen