De Wolden heeft geen behoefte aan extra standplaatsen voor woonwagens

Foto: Eigen foto

Zuidwolde – In de Wolden is geen extra behoefte aan woonwagenstandplaatsen. Dat blijkt uit een onderzoek van de gemeenten en de woningcorporaties in Zuidwest-Drenthe. Op dit moment telt de gemeente één woonwagenstandplaats. In de overige gemeenten in Zuidwest-Drenthe is er wel een aanvullende behoefte. De resultaten van het onderzoek naar de behoefte aan woonwagenplaatsen kunnen worden gebruikt bij het actualiseren van het Woonplan.

Het woonwagen behoefteonderzoek heeft de huidige behoefte aan woonwagenstandplaatsen in beeld gebracht. Daarbij is sprake van een momentopname. De behoefte kan zich in de toekomst nog ontwikkelen. Gezien het huidige aantal standplaatsen in de gemeente en het ontbreken van een behoefte op dit moment, ligt het echter niet voor de hand dat er in de toekomst een behoefte ontstaat.

Enquête

Tijdens het onderzoek zijn alle woonwagenstandplaatsen in de regio Zuidwest-Drenthe bezocht om de enquête af te leveren en desgewenst ondersteuning te bieden bij het invullen van de vragenlijsten. Aan de bewoners van de huidige standplaatsen is gevraagd of zij belangstellenden/familie kennen die graag mee willen doen met het onderzoek. Zij zijn eveneens in de gelegenheid gesteld de enquêtes in te vullen. Daarnaast is het onderzoek aangekondigd aan de hand van een persbericht.

Lees ook Aanbod van standplaatsen voor woonwagens schiet tekort

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen