ZKC’19 wint bloedstollende derby van KIOS

Blijdschap bij ZKC'19 na afloop.

Zuidwolde – ZKC’19 had dit seizoen eigenlijk in de tweede klasse zullen uitkomen, omdat het vorig jaar degradeerde. Maar omdat een team zich terugtrok, mocht ZKC toch in de eerste klasse spelen. En met verrassend veel succes: de ploeg staat fier op kop en versloeg vanmiddag KIOS in een bloedstollende gemeentelijke derby.

De De Hoogh-formatie leek tegen KIOS na een vrij gemakkelijke eerste helft de winst al binnen te hebben. Echter de ploeg uit Ruinerwold kwam in de tweede helft goed terug. Uiteindelijk was het ZKC’19 dat aan het langste eind trok met 22-20.

Na heel veel jaren wist ZKC’19 eindelijk weer eens te winnen van KIOS. Een leuke feitje: de laatste keer dat ZKC wist te winnen, speelde Mark Kleine nog in het eerste team en dat is heel lang geleden.

Volle sporthal

ZKC’19 wist mede door de nederlagen van KIOS tegen Udiros en Oerterp, dat nu het moment was om weer eens van KIOS te winnen. In een afgeladen Wessels Boer sporthal floot J. Terpstra deze derby in. Hielke Oostveen opende meteen de score van afstand. Hij startte in de aanval met Kristian Krikken, Jolein Ubels en Marlieke Krikken. De verdediging, bestaande uit Melissa Rijstenberg, Elske Oord, Adriaan Dusée en Tom Rijstenberg kon een doelpunt niet voorkomen en het werd 1-1. Tot aan 5-5 ging de stand gelijk op. Trainer/coaches Jan Bijkerk en Maarten Feenstra namen een time out. En met effect, het eerste gat van twee werd gevonden: 7-5. Deze voorsprong werd uitgebouwd naar 4 verschil, 6 verschil, en met nog 3 seconden op de klok wist Adriaan Dusée het gat te vergroten naar 8. Ruststand 15-7.

Complimenten

In de rust complimenteerde Jan Bijkerk de ploeg op de manier van spelen. Hij zei echter wel dat KIOS alles op alles zou zetten om zichzelf terug te knokken in de wedstrijd. ‘Wij moesten zorgen dat wij bleven scoren, dan zou ZKC’19 er met de winst vandoor gaan’, zei de coach.

Adriaan Dusée begon waar hij mee eindigde, een goal. Een gat van negen doelpunten was een feit. Nu was het zaak om door te gaan. Echter wist KIOS hierna viermaal op rij te scoren. Zij kwamen in de flow en bij de thuisploeg stokte de doelpuntenmachine. KIOS bleef vechten en bracht de stand terug tot 19-18. Marlieke Krikken wist het gat weer naar twee te brengen, 20-18. KIOS wist meteen weer aan te haken, 20-19. Maar Adriaan Dusée wist met zijn ervaring een goal te maken met nog één seconde op de schotklok, 21-19. KIOS verzilverde nog een strafworp en maakte er 21-20 van. Met nog 39 seconden op de klok was het zaak voor ZKC’19 om een keer de korf te raken. Kristian Krikken schoot en raakte korf, hierna kon men de wedstrijd uit ballen. Jolein Ubels beloonde haar sterke wedstrijd met verdiende goal, en hiermee maakte zij een einde aan alle spanning. Eindstand 22-20.

Doelpuntenmakers ZKC: Adriaan Dusée 7, Marlieke Krikken en Tom Rijstenberg 3, Kristian Krikken, Jolein Ubels, Hielke Oostveen en Melissa Rijstenberg 2 en Elske Oord 1.