Verdiende puntendeling Zuidwolde in Emmeloord

vv Zuidwolde.

Emmeloord – Na een snelle 2-0 achterstand knokte Zuidwolde zich bijzonder knap naar een 2-2 gelijkspel in- en tegen Emmeloord. Na de vroege 2-0 achterstand scoorde Frans Capellen op slag van rust de 2-1. In de slotfase van dit levendige duel schoot Nico Schulting Zuidwolde in de 88e minuut naar een volkomen verdiende 2-2 remise.

Aanvankelijk had Zuidwolde de beste kansen, maar scoorde Emmeloord vervolgens via vlijmscherpe counters naar een al vroege 2-0 voorsprong. Allereerst miste Frans Capellen in de 4e minuut een grote kans, waarna in de vervolgsituatie een schot van één van de Emmeloord-voorwaartsen tegen de deklat boven doelman Sjors van der Weide plofte. De terug stuitende bal kwam vervolgens tegen de hand van Martijn Spijkerman. De strafschop werd vervolgens beheerst binnen geschoten door Gökan Pala (1-0).

Soortgelijk

De 2-0 kwam op een soortgelijke wijze tot stand. Andermaal kreeg Zuidwolde-spits een grote kans om te scoren, maar stuitte daarbij op het lichaam van doelman Hans Portijk. In de counter volgde een voorzet vanaf de linkerflank, die vervolgens binnen werd gelopen door Mart Mathijsen (2-0).

Zuidwolde kwam vervolgens beter in de wedstrijd. Zo ging een inzet van Bastin Steenbergen in de 31e minuut tegen de paal. Kort voor rust viel alsnog de aansluitingstreffer. Met een prima schuiver in de verre hoek schoot Frans Capellen de 2-1 tegen de touwen.

Op jacht

In de 2e helft paste Zuidwolde-coach Harry Warmelink enkele belangrijke wissels toe. Gaandeweg de 2e helft kwamen Joris de Roo, Tom Buijtendorp en Leon Schoemaker in het veld voor Martijn Spijkerman, Bastin Steenbergen en Mark van de Beld. Met name in het 2e gedeelte van de 2e helft was Zuidwolde “heer en meester”. Ondanks diverse kansen wilde de gelijkmaker echter vooralsnog niet vallen. In de 88e minuut was het alsnog raak toen Nico Schulting met een zuiver en hard schot Emmeloord-doelman Hans Portijk het nakijken gaf.

Eindstand 2-2.