Woningbouw op oude plek school Ruinerwold

Eerdere plannen
Eerdere plannen
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Ruinerwold – De bouw van woningen op de voormalige Dissellocatie in Ruinerwold komt weer een stap dichterbij. Het college van B en W steunt de plannen en wil het bestemmingsplan veranderen.

Bijna tien jaar geleden is basisschool De Dissel verhuisd naar Dijkhuizen 68a. In die tijd zijn meerdere plannen voorbij gekomen, maar geen van die initiatieven heeft geleid tot concrete bouw. Prins Bouw wil op die plek twee blokken van vier aaneengesloten woningen en een twee-onder-een-kapwoning te bouwen. Na een inspraakronde en enkele aanpassingen aan het plan bleken er geen bezwaren van omwonenden te zijn.

Milieusituatie

Een klein deel van het voormalige schoolterrein kan overigens niet worden ontwikkeld vanwege de milieusituatie van het aangrenzende garagebedrijf Jonkers en Dolfsma. Een jaar geleden gaf hij nog aan dat de akoestische metingen, die in opdracht van de gemeente zijn uitgevoerd, verkeerd zijn gedaan. ‘Ze hebben de milieuzone van 30 meter niet meegenomen. De woningen komen op 10 meter afstand van mijn bedrijf. Die geluidsmeting is vanuit een willekeurig punt gedaan. Er is ook geen rekening gehouden met de uitstoot van uitlaatgassen, die via een pijp naar buiten gaan. Daar is nooit naar gekeken.’

Een en ander betekent dat in het bestemmingsplan een gebied met de aanduiding verkeer is opgenomen, waarop een wijzigingsbevoegdheid naar wonen is neergelegd. De bestemmingswijziging kan toegepast worden op het moment dat de belemmeringen op grond van milieuregelgeving op het perceel Dijkhuizen 95 zijn opgeheven en een goed woon- en leefklimaat kan worden gegarandeerd.

Lees ook Bouwen op locatie oude Dissel duurt nog wel even

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen