Heerlyckheid brengt perfecte kerstsfeer in Ruinen

Ruinen – De Brink in Ruinen lag er zaterdagmiddag en -avond bij als een plaatje. De jaarlijks terugkerende kerstmarkt De Heerlyckheid Ruinen was weer voorzien van vele sfeervolle onderdelen. Zo waren daar de schapen van de Ruiner kudde, uiteraard ook met als doel om nieuwe donateurs te werven. Maar er was ook een levende kerststal, compleet met kameel die alles om zich heen stoïcijns bekeek.

In Ruinen is het al jaren een gewoonte dat ook buurten zich laten gelden: mooie kerstversiering op een mooie locatie in hun buurt en daarbij op de avond voor de Heerlyckheid een gezellig buurtsamenzijn. Zo was daar de buurt Achterdiekers die vrijdagavond al met een mooie stoet verlichte tractoren en wagens door het dorp wilde rijden. Het weer was echter bar en boos, waarop besloten werd dit gewoon op de zaterdag te doen. De buurt kreeg de weergoden alsnog aan zijn zijde, de wagens trokken veel bekijks en kregen de nodige complimenten.

Reuring

Maar er was meer reuring, in het oude gemeentehuis bijvoorbeeld. Daar onthulden Gert en Roelie Boverhof het logo van hun nieuwe restaurant Het Wapen van Ruinen. Het gaat op 1 februari al open en zaterdag kon iedereen die dat wilde al een kijkje nemen in de oude raadszaal. De familie Boverhof tapte bovendien bakjes snert voor de liefhebbers, iets wat overigens ook aan de overkant van de Brink bij café Brinkzicht werd gedaan. Behalve de bekende kerstman Cor, die ook wel eens als clown of als zwarte Piet furore maakt, liep er ook een muzikale kerstman rond met zijn gitaar. Burgemeester Roger de Groot had dit keer zijn gitaar thuisgelaten – hij was de muzikale mysterie-guest op de kerstmarkt van de Ontmoetingskerk in Zuidwolde – maar genoot wel van een bekertje glühwein. Uiteraard heette dominee Georg Naber iedereen weer warm welkom in de Mariakerk, waar de kerstsfeer ruimschoots aanwezig was en waar overigens ook weer een Top 2000-dienst gehouden wordt op vrijdag 28 december. Het einde van de Heerlyckheid, gepland om acht uur, betekende niet het einde van de gezelligheid rond de Brink en in de verschillend etablissementen. Laat dat maar aan de inwoners van Ruinen over.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen