Studio van DNO Media centraal in Zuidwolde

Foto:

Zuidwolde/Staphorst – Het Commissariaat voor de Media (CvdK) heeft de Stichting DNO Media (voorheen Streekradio De Wolden) aangewezen als lokale media instelling voor de gemeenten Staphorst en De Wolden. Het besluit hierover werd begin december bekend gemaakt. De studio wordt gecentraliseerd in Zuidwolde.

De Stichtingen Lokale Omroep Staphorst (SLOS) en DNO Media werken reeds geruime tijd intensief samen en kwamen overeen om bij  het Commissariaat een aanvraag in te dienen om voor beide bovengenoemde gemeenten het lokale media aanbod te mogen verzorgen. Na positieve adviezen van de gemeente Staphorst en De Wolden werd het besluit door het CvdK de afgelopen week genomen.

Studio overgebracht

De studio van de lokale omroep Staphorst is in enkele dagen overgebracht naar de studio van DNO Media aan de Nijverheidsweg in Zuidwolde. Van daaruit wordt voor beide gemeenten  het  lokale radio- en tv- aanbod verzorgd. Hiermee wordt tegemoet gekomen aan het landelijk beleid om tot meer samenwerking te komen tussen lokale omroepen. Door deze ontwikkeling wordt gestreefd naar een beter kwalitatief aanbod van programma’s  en daarnaast naar kostenbesparing.

De Stichting DNO (Drenthe-Noord Overijssel) biedt de laatste weken van december een extra kerst- en eindejaar programmering. Zie hiervoor de website http://www.wijzijndno.nl  . Daarnaast krijgen ondernemers , bedrijven en ZZP-ers de gelegenheid om voor een gering bedrag hun kerst- en nieuwjaarswensen via radio en tv te uiten.

Reacties