Wijker Kunst musiceert voor een volle kerk

Bloemen bij Wijker Kunst.
Bloemen bij Wijker Kunst.
Foto: Eigen foto

IJhorst – Reeds tegen zeven uur ’s avonds op 6 april kwamen de eerste bezoekers de kerk in IJhorst binnen voor het bijwonen van een Concert Varié door Wijker Kunst. In haar welkomstwoord  sprak de nieuwe voorzitter Betty Feenstra  haar voldoening uit dat zo veel mensen het concert zijn komen bezoeken.

Daaronder waren ook afgevaardigden van de colleges van B en W van de gemeenten De Wolden en Staphorst en oud-dirigent en erelid van Wijker Kunst Bert Lammers. Gezien het applaus  en een staande ovatie aan het slot van de avond kan gesteld worden dat de ca.  60 zangers van Wijker Kunst onder leiding van dirigent Mannes Hofsink er prima in geslaagd is een afwisselend programma ten gehore te brengen.

Muzikale intermezzo’s

Alles bij elkaar telde het programma 20 nummers, inclusief muzikale intermezzo’s van Tjako van Schie  op de vleugel, met een prachtig stuk van de bekende componist Rachmaninov en gastsolist tenor Martin Herz.  Zijn grote stembereik kwam duidelijk naar voren in het nummer “I saw eternity” van de uit Wales afkomstige componist Paul Mealer. Daar waar de intermezzo’s duidelijk onder de noemer “klassieke muziek” vielen, bracht Mannes Hofsink met de koren een programma met “van alles wat”, hetgeen door het publiek zeer werd gewaardeerd. Zo vertolkte het vrouwenkoor het nummer “O love”, een werk van de Amerikaanse componist Elaine Hagenberg op voortreffelijke wijze. Het mannenkoor, samen met Martin Herz, oogstte veel  bijval met het nummer “My wild Irish Rose” van  de Iers/Amerikaanse componist/tekstdichter Chauncy Olcott. Pianist Tjako  weet als geen ander koor en solist “op te vangen” mocht dat nodig zijn.

Bekende Halleluja

Alvorens het gemengde koor met Tjako en Martin het programma afsloot met het bekende “Halleluja” van Leonard Cohen, had men een uitstapje gemaakt naar het Drents met het nummer van Daniël Lohues  “As de liefde mar blef winnen”.

Na het dankwoord en uitreiking van bloemen, werd het “Halleluja” als toegift nog een keer gezongen, waarbij de dirigent het publiek uitnodigde om mee te zingen. Hieraan werd volop  gehoor gegeven, waarna vanuit het koor spontaan de oproep kwam: “Wij zagen heel veel zingende mannen onder het publiek, en eigenlijk is het dan vreemd dat niet meer mannen zich aansluiten bij ons koor”. Deze oproep kan gezien worden als een hartenkreet: mannen uit de Wijk en omgeving, kom eens langs tijdens een repetitie en probeer de sfeer te proeven van een zangavond. En, zoals onlangs in een column in een Noordelijke krant stond: “Koorzang is de beste drug tegen stress”.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen