Pinksteren brengt sprookjes in Westerveld tot leven

Diever/Dwingeloo – ‘Oooh, jij bent de mooiste prinses die ik ooit gezien heb,’ zegt een klein meisje -zelf ook gehuld in een prinsessenjurk- bewonderend tegen de prinses. Haar broertje heeft meer oog voor de drakentemmer van 4 meter hoog die door het publiek loopt.

Met hen waren er vele kinderen (en hun ouders/grootouders) die even in een sprookjeswereld belandden tijdens het kindertheaterfestival De Sprookjestuinen van Drenthe dat afgelopen weekend plaatsvond in Dwingeloo en Diever.

Het festival startte met een gratis openingsfeest op de Brink in Dwingeloo. Op allerlei plekken was iets te doen of te zien, alles in sprookjessfeer. Een drakentemmer van 4 meter liep rond met een rokend drakenei dat bijna uitkwam. Kinderen hielpen hem te zoeken naar de draak. Even verderop zat een groep kinderen in de kaboutertuin op paddenstoelen te luisteren naar een kabouterverhaal. De prinses liep met haar lakei en skippyballende Letterlutjes rond over het terrein. ‘Wat een fijn, ongedwongen, kleinschalig feest is het,’ zei een van de vaders die met zijn kroost rondliep.

Adellijke locatie

Na het openingsfeest waaierde het publiek uit naar de zes locaties waar de voorstellingen plaatsvonden. De prinses van het festival had een prachtige adellijke locatie: de tuin van het monumentale huis Nyengaerde op het Westeinde in Dwingeloo. De verhalenvertellers vertelden hun verhalen vanuit de tuin van een voormalige boerderij, de zingende zeemeerminnen kwamen uit de vijver van de Arnicakwekerij in Eemster en in Geeuwenbrug ging een schoenmaker er vandoor met de zevenmijlslaarzen. In Diever werd met uitzicht op de kerktoren een poppenkastspel vertoond en op Camping Diever probeerde een rattenvangster met behulp van de kinderen de ratten uit het koninkrijk te verjagen.

Passe-partout

‘Mensen zijn erg enthousiast. Sommige bekijken één voorstellingen, anderen bezoeken er meerdere. Er zijn mensen die met een passe-partout bijna alle voorstellingen bezocht hebben,’ zegt Susanne Hurenkamp, organisator van het kindertheaterfestival. ‘Het is mooi om al die vrolijke kindergezichtjes te zien. Daar doen we het voor.’

Het tweede weekend van De Sprookjestuinen van Drenthe vindt plaats op zaterdag 20 en zondag 21 juli in Havelte en Uffelte. Op 20 juli is er van 10.00 – 13.00 uur een gratis openingsfeest met sprookjesmarkt en activiteiten. De sprookjesvoorstellingen vinden op beide dagen plaats om 13.00 uur, 14.30 uur en 16.00 uur in de verschillende tuinen. Kaarten kunnen gereserveerd worden op www.sprookjestuinen.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen