Wekelijks yoga in dorpshuis van Ruinen

Genieten van de natuur.
Foto: Andreas Koidl

Ruinen – Ontspannen lijkt erg eenvoudig; gewoon even “niets doen”. Maar daadwerkelijk diep ontspannen gaat meestal niet vanzelf. In een samenleving waarin veel van mensen gevraagd wordt en er veel met het hoofd wordt gewerkt zijn veel mensen chronisch gespannen. Dan is het belangrijk om ook actief aan ontspanning te werken. Daarmee voorkom je langdurige stress en klachten die daaruit voort kunnen komen. In Ruinen wordt er yoga en Mind-Walk® aangeboden waarin je leert om door middel van beweging en bewustwording spanning af te voeren. De doorwerking kun je ook ervaren in het dagelijks leven. Zie www.groenkracht.nu voor de mogelijkheden. Op vrijdag 10 januari starten de yogalessen weer.

Actieve manier

Wil je graag een wekelijks moment voor jezelf om in een veilige omgeving op een actieve manier te werken aan ontspanning? Kies dan voor yoga, dit wordt op vrijdagavond vanaf 18.30 uur gegeven in ’t Neie Punt, dorpshuis Ruinen. Een typische yogales bestaat uit yogahoudingen, adem- en ontspanningsoefeningen met als basis Aplomb yoga en invloeden uit andere stromingen zoals Hatha yoga en mindfulness. Afsluitend volgt een liggende ontspanning. Er is ook nog een latere les die afsluit met een meditatie. De milde oefeningen zijn toegankelijk en gericht op soepel bewegen, versterking, stabiliteit en ontspanning.

Op 10 januari 2020 starten de yogalessen weer. Ervaring is niet nodig en bij bestaande lichamelijke ongemakken is vaak nog veel mogelijk. Liever de natuur in? Kies dan voor Mind-Walk®, op zondag 19 en 26 januari 2020 kun je hiermee kennismaken. Op zondagochtend 23 februari 2020 start er een beginnerscursus van 10 lessen in de Boswachterij Ruinen (tussen Echten en Ruinen).

Invloeden

Mind-Walk® is mindful wandelen, gecombineerd met invloeden uit yoga, tai chi, ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen en meditatie. Aan de hand van verschillende thema’s werk je aan fysieke en mentale bewustwording. De lessenserie van de beginnerscursus is ook heel geschikt tijdens periodes waarin er dingen veranderen in je leven. Een nieuwe baan, een andere gezinssituatie, een verhuizing of pensionering. De themalessen ondersteunen de veranderingen die je meemaakt.

Tijdens het wandelen in de natuur ervaar je de seizoenen van heel dicht bij. Voorjaar, zomer, herfst en winter, Mind-Walk® trainingen worden het hele jaar door gegeven zodat je de elementen in al hun kracht en pracht ervaart. Gerichte oefeningen brengen de natuur dichterbij en leren je contact te maken met je eigen natuurlijkheid. Je wandelt jezelf naar balans. De trainingen duren ongeveer 1,5 uur waarna er als afsluiting gezamenlijk thee wordt gedronken.

Yoga en Mind-Walk® is voor iedereen, ongeacht leeftijd, gewicht, lenigheid of ervaring. De deelnemers zijn erg enthousiast en ervaren meer ontspanning en lichaamsbewustzijn. “Nuchter en met beide benen op de grond”, zo worden de lessen omschreven.

Ervaar je eigen natuurlijkheid tijdens een yogales of een outdoor Mind-Walk®. Kennismaken? De eerste yoga proefles is gratis, neem voor meer informatie en aanmelding contact op met de docent. Bel, app of mail naar: Nienke Veurink, 06-18462721. Zie www.groenkracht.nu voor meer informatie en contactgegevens.

 

Reacties