Welke dekking moet jouw zorgverzekering bieden?

Foto: Adviesgroep Mulderij

De meeste zorgverzekeraars hebben hun premies voor 2020 al vastgesteld. Henk Mulderij Financieel Advieskantoor wil keuzestress voorkomen en attendeert je graag op de verschillende mogelijkheden waarvoor je kunt kiezen.

Als advieskantoor bieden wij geen budgetpolissen aan omdat dit verzekeringen zijn, waarbij je zelf alles (veelal online) uitzoekt en dus geen advies nodig hebt bij je zorgverzekering. Budgetpolissen zijn, zoals de naam ook al doet vermoeden, wel vaak de goedkoopste zorgverzekeringen maar je moet je er dan wel van bewust zijn, dat er bij de budgetpolis sprake is van een beperkt aantal zorgverleners of ziekenhuizen wanneer je medische hulp nodig hebt. Wanneer je goed gezond bent en weinig of geen zorgkosten verwacht, dan zou zo’n polis wat voor je kunnen zijn. Maar zelfs de Consumentenbond adviseert om dan de kleine lettertjes in de polisvoorwaarden te bestuderen. Iedereen betaalt liefst zo weinig mogelijk premie, maar wanneer achteraf blijkt dat je hoge zorgkosten moet ophoesten, dan kan zo’n budgetpolis wel eens de bekende kat in de zak blijken. Stel dat je bijvoorbeeld een sportblessure oploopt en je hebt fysiotherapie nodig, dan wil je misschien wel naar een bij jou bekende fysiotherapeut. Maar dan moet je feitelijk eerst checken of die zorgverlener een contract heeft met jouw zorgverzekeraar.

De naturapolis biedt al een veel uitgebreidere dekking. Ook hier is het wel even uitzoeken met welke zorgverleners de verzekeraar van jouw keuze een contract heeft. Wanneer je naar een zorgverlener gaat zonder contract, dan betaal je een deel van de kosten zelf (variërend van 10 tot 35%).

De meeste keuzevrijheid bij het bepalen van een zorgaanbieder heb je met de restitutiepolis. Een basisverzekering is voor iedereen verplicht en je kunt ook kiezen voor diverse aanvullende pakketten. Met name bij die dekkingen adviseren wij je kritisch te kijken naar wat je wilt verzekeren en wat de bijbehorende premie is. Wat ons vaak opvalt is dat mensen veelal kiezen voor een extra dekking voor tandartskosten van bijvoorbeeld 250 euro. Daarvoor betaal je bij de gemiddelde verzekeraar zo’n dertien euro per maand extra premie. Dat is per jaar dus 156 euro terwijl er maar 250 euro wordt vergoed. Zijn er tandheelkundige kosten van 350 euro dan betaal jij per saldo 256 euro (premie en meerkosten boven de dekking) en krijg je slechts 94 euro vergoed. Wij helpen je graag met het bepalen van de zorgverzekering die past bij jouw persoonlijke wensen.

Daarvoor zijn wij Henk Mulderij Financieel Advieskantoor.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen