Brouwer Rallysport deelnemer Zuiderzee Rally

Pierre Brouwer (r) en zijn navigator.
Foto: Eigen foto

Emmeloord – De eerste rally van seizoen 2019, de Zuiderzee Rally, is weer een feit en vindt plaats op 15 en 16 maart. Brouwer Rallysport zet voor het eerst in haar historie twee vierwielaangedreven auto’s in. Gerben Brouwer en Niels Kroeze zullen de zeer snelle Audi S2 Quattro bemannen en Pierre Brouwer en Paul Helmink gaan hun eerste rallykilometers maken in de Mitsubishi Lancer EVO X.

In de afgelopen maanden heeft het team rondom equipe Brouwer/Helmink de Mitsubishi eigen gemaakt door een aantal zaken aan te passen. Op 16 februari werd de auto onthuld tijdens een spectaculaire introductie bij Luimes AV in Emmeloord; dit resulteerde in vele positieve reacties én media aandacht. Voor het duo Gerben Brouwer en Niels Kroeze is het alweer seizoen 9 met de Audi S2 Quattro. Ondanks de leeftijd van de auto doet het team veelal mee bij de beste twaalf in het algemene klassement.

Vorig jaar vielen beide equipes van Brouwer Rallysport uit met technische problemen. Dit jaar hoopt het team beide auto’s over de finish te brengen.

Nederlands Rallykampioenschap

Traditioneel opent het Nederlands Rallykampioenschap met de Zuiderzee Rally. De rally wordt in Emmeloord en omgeving verreden en is dit jaar weer tweedaags. De deelnemers krijgen maar liefst achttien klassementsproeven voor de wielen over ruim 160 kilometer. Dit jaar kent de rally een mooie mix van dijkproeven bij Kuinre, Blankenham en Vollenhove, de zeer snelle proeven bij Oldemarkt en de Basse en de industrieproeven bij Marknesse, met als afsluiter de bekende Nagelerweg.

De rally is zowel live te volgen bij de klassementsproeven als online via de website www.zuiderzeerally.nl. Voor tussenstanden en uitslagen is www.rally-results.nl of de app van Rallysafe te raadplegen.

Reacties