PlusKinderopvang werkt aan gezonde kinderopvang

De medewerkers met hun behaalde certificaten.
Foto: PlusKinderopvang

Meppel – PlusKinderopvang in Meppel wil dat kinderen gezond opgroeien en werkt daarom aan gezonde kinderopvang. “‘Hoe eerder kinderen gezond gedrag aanleren, hoe beter. Ze hebben daar de rest van hun leven profijt van”, aldus PlusKinderopvang. Deopvang valt onder Tref Onderwijs, ook actief in De Wolden.

De kinderopvang biedt unieke kansen om jonge kinderen een gezonde start te geven. Pedagogisch medewerkers van PlusKinderopvang kregen recent een certificaat omdat zij de basismodule van de scholing ‘Een Gezonde Start’ van Gezonde Kinderopvang hebben afgerond.

Een gezonde start

Gwenda Wolters, coach Gezonde Kinderopvang schoolde haar collega’s in ‘Een gezonde start’. In deze scholing doen medewerkers kennis en vaardigheden op over een gezonde leefstijl. Alle pedagogisch medewerkers ontvingen het certificaat. Zij weten hoe er een gezonde, actieve en veilige omgeving gecreëerd kan worden, samen met ouders en kinderen, en op welke manier er zelf een gezond voorbeeld gegeven kan worden. Een felicitatie waard!

Gezonde Kinderopvang ondersteunt organisaties met een praktische aanpak en scholing. PlusKinderopvang werkt daarmee structureel aan een gezonde leefstijl van kinderen en deskundigheid van medewerkers. Gezonde Kinderopvang is een initiatief van de ministeries van VWS en SZW. Landelijke kennis- en onderzoeksinstituten werken hierin samen, met ondersteuning van branche- en koepelorganisaties. Zie ook www.gezondekinderopvang.nl.

Reacties

article
23085
PlusKinderopvang werkt aan gezonde kinderopvang
Meppel – PlusKinderopvang in Meppel wil dat kinderen gezond opgroeien en werkt daarom aan gezonde
https://de-wolden.nieuws.nl/zakelijk/23085/pluskinderopvang-werkt-aan-gezonde-kinderopvang/
2019-03-13T13:34:26+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/77/2019/03/12184052/PlusKinderopvang.jpg
gezond, kinderopvang, PlusKinderopvang
Zakelijk, Zakelijk