Inschrijving toerversie Ronde van Drenthe is geopend

Deelname staat open voor meerdere categorieën.
Deelname staat open voor meerdere categorieën.
Foto: RvD

Hoogeveen – De inschrijving voor de toerversie van de Ronde van Drenthe is geopend. Deze vindt plaats op zaterdag 11 maart en deelnemers kunnen kiezen uit de afstanden 65, 120 en 150 kilometer. Uiteraard is de VAM-berg onderdeel van de rit, alsmede enkele Drentse keienstroken.

De toertocht van de Ronde van Drenthe is natuurlijk geen wedstrijd maar de inspanning  is er niet minder heroïsch om. In het bijprogramma van het Drentse wielerweekend is het al jaren gebruikelijk dat er naast top wielersport ook ruim baan wordt gegeven aan de recreatieve wielrenner en handbiker. Het karakter van het evenement is een toeristische prestatietocht. Het evenement is naast gewone racefietsen ook geschikt voor handbikes, aangepaste (lig)fietsen, duo-fietsen, driewiel-fietsen, tandems en fietsen met trapondersteuning. Je kan individueel maar ook als team deelnemen.

Handbikers

Ook de handbikers kunnen deelnemen, voor hen staan een 25 of 47 kilometerroute op het programma. De routes zijn niet bepijld. De voorinschrijvers krijgen de routes toegestuurd en ’s ochtends liggen ze bij de start om geüpload te worden. Deelnemers rijden een groot deel van het parcours van de professionele Ronde van Drenthe voor mannen en vrouwen. Natuurlijk zit de beroemde en beruchte VAM-berg in het parcours. Handbikers  kunnen er voor kiezen niet over, maar langs de berg te rijden.20 in Hoogeveen.

De start van de toerversie is vanuit MFC De Magneet, Grote Beer 20 in Hoogeveen. Deelnemers aan de toerversie kunnen starten zaterdagochtend tussen 8:00 en 9:00 uur, de handbikers tussen 09:00 en 09:30 uur. Het MFC is ruim en goed toegankelijk en beschikt over invalidentoiletten. Deelnemers aan de tocht voor aangepast fietsen kunnen hier parkeren. De overige toerrijders kunnen parkeren aan de Terpweg 1 (voorheen Maxx), bij het zwembad (Sportlaan 6) en bij het Activum (Sportveldenweg) in Hoogeveen. Vanaf daar naar de start is het drie minuten fietsen.

Bij voorinschrijving betaalt de deelnemer via IDeal de inschrijfkosten en dingt die mee naar fraaie prijzen bij de verloting van de Ronde van Drenthe. Een deel van de opbrengst gaat naar het goede doel, de Drentse ziekenhuizen en het Beatrix Kinderziekenhuis in Groningen. Voor jeugd tot en met 12 jaar zijn de inschrijfkosten de helft van het normale tarief. Stuur hiervoor een mail naar [email protected] met naam, adres en woonplaats, leeftijd en afstand. Annuleren met restitutie van inschrijfgeld kan tot 1 maart. Na die datum is restitutie van inschrijfgeld niet meer mogelijk.

Iedereen die de rit volbrengt krijgt na afloop in MFC De Magneet een Herinnering uitgereikt. Op de startlocatie bij De Magneet is er gelegenheid om te douchen en daar wordt koffie en na afloop soep en een broodje aangeboden. Op de VAM berg is ook koffie beschikbaar.

Kijk voor meer informatie en voor aanmelden op: rondevandrenthe.nl/goede-doel/toerversie

Reacties

Cookieinstellingen