OldStars competitie met acht verenigingen, start is dinsdag in Steenwijk

Walking football.
Walking football.
Foto: Artizzl media

Zuidwolde – Op het terrein van vv Steenwijk wordt dinsdag 25 oktober de eerste speeldag van de competitie OldStars, walking football gehouden. Acht teams geven acte de présence. Dat zijn Vitesse ’63 uit Koekange, FC Meppel, HZVV uit Hoogeveen, vv Steenwijk, SC Dedemsvaart, IJVV uit IJsselmuiden, Sport Vereent Oldeberkoop en voetbalvereniging Zuidwolde.

Alle wedstrijden in deze competitie zijn dit seizoen verdeeld over vijf middagen. Dinsdagmiddag is de inloop vanaf 13.00 uur waarna de wedstrijden om 14.00 uur beginnen. Iedere wedstrijd duurt 20 minuten, met een tussenpauze van 5 minuten. De verwachting is dat rond de klok van 15.30 uur deze eerste competitiemiddag erop zit. Uiteraard wordt er gedurende de competitie gespeeld volgens de officiële speregels van het walking football. Dit betekent onder meer dat er niet hard gelopen mag worden, geen lichamelijk contact mag zijn en dat er bijvoorbeeld geen slidings gemaakt mogen worden. De wedstrijden staan onder leiding van officiële spelbegeleiders.

Verdere programma

De andere vier speelmiddagen zijn 15 november bij FC Meppel, 8 december tekent HZVV Hoogeveen voor de organisatie, op 2 maart 2023 wordt er bij vv Zuidwolde gevoetbald en de laatste competitiewedstrijden staan voor 24 maart in Oldeberkoop gepland. Tijdens deze competitie wordt tweemaal tegen elkaar gespeeld zodat het totaal aantal wedstrijden per team 14 bedraagt. Om de kosten te dekken heeft het Sportakkoord van gemeente De Wolden een bedrag beschikbaar gesteld.

Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Reacties

Cookieinstellingen