Gezamenlijke wedstrijd DOO Ruinen en DOS Zuidwolde

Toernooi DOS.
Toernooi DOS.
Foto: DOS

Zuidwolde – De gymnastiekverenigingen DOS Zuidwolde en D.O.O. Ruinen slaan de handen ineen. Op zaterdag 5 november houden deze verenigingen een recreatief gymtoernooi in sporthal de Marse in Ruinen.

Nadat D.O.O. Ruinen in 2018, na ruim 30 jaar, voor de laatste keer het Marse Toernooi organiseerde, had daarna DOS Zuidwolde deze datum geclaimd voor een toernooi. Na twee jaar dat het niet door kon gaan door de coronamaatregelen én omdat DOS Zuidwolde op dit moment geen sporthal ter beschikking heeft in het dorp, hebben de verenigingen besloten samen een toernooi te gaan organiseren. Dit toernooi is omgedoopt tot Gym4Joy de Wolden.

Er is geen winnaar

In kader van het veilig sportklimaat werken de deelnemende kinderen, variërend van 6 jaar en ouder in teams, ze worden wel beoordeeld door een jury en krijgen aan het eind van het toernooi een diploma. Er is geen winnaar, maar ook geen verliezer. De kinderen worden puur beoordeeld voor hun eigen diploma en dan kunnen ze daar hun verbeterpunten uithalen. Er zit namelijk nog een toernooi in het vat, mogelijk wordt in het voorjaar een tweede toernooi georganiseerd, afhankelijk van beschikbaarheid van de sporthal. Dan kunnen de deelnemers proberen hun eigen scores op te krikken.

Alle omliggende gymverenigingen hebben een uitnodiging gehad om zich hiervoor op te geven, mocht dit niet zo zijn en er is interesse, neem dan contact op met een van de organiserende verenigingen.

Reacties

Cookieinstellingen