Wiekloop in de Wijk gaat 24ste editie tegemoet

Jeugd bezig aan hun Wiekloop.
Jeugd bezig aan hun Wiekloop.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

De Wijk – Tijdens de feestweek in De Wijk wordt de befaamde Wiekloop voor de 24e keer georganiseerd door de Reestrunners en de Oranjevereniging. Het parcours op donderdag 25 augustus gaat grotendeels door het prachtige landgoed Dickninge. Deze prestatie-hardloopwedstrijd wordt voorafgegaan door drie wedstrijden speciaal georganiseerd voor kinderen.

Om 18.00 uur start de Kids XS run voor kinderen tot en met 6 jaar op het feestterrein bij de tent. Om 18.15 uur start de Kids for FunRun voor kinderen van 7 tot en met 9 jaar. Deze run is bijna 1 kilometerm. De derde wedstrijd, de zogenaamde 2,5 kilometer Pretloop, begint om 18.30 uur. Voor kinderen is de inschrijving dit jaar zelfs gratis. De 10 kilometer start om 19.15 uur, vijf minuten later gaan de lopers van 5 kilometer an start.

Hardloopwereldje

De Wiekloop is een inmiddels niet meer weg te denken wedstrijd in het hardloopwereldje. Vanaf het begin in 1997 heeft het evenement een doorlopende groei mee gemaakt met een start van tweehonderd deelnemers naar het huidige gemiddelde van vijfhonderd deelnemers. De organisatie van dit evenement is wederom in handen van een aantal oud leden en actieve lopers van de loopgroep de Reestrunners en natuurlijk de Oranjevereniging.

Door Covid-19 konden de afgelopen edities niet doorgaan. Erik Bolding uit Tuk staat in de boeken nog steeds genoteerd als de laatste winnaar van de Wiekloop in 2019. Tal van atleten zijn er dus op gebrand om deze eretitel van hem over te nemen. De organisatie hoopt dat de sporters de sportschoenen weer aantrekken en er weer een ‘mooi spektakel’ van maken.

Inschrijven

Ook voor kinderen is het bijzonder leuk en gratis om aan mee te doen. En de organisatie hoeft gelukkig niet te benadrukken hoe gezond het is om te bewegen. ‘Daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen’. Inschrijven is vanaf heden mogelijk. Meer informatie: www.wiekloop.nl

Foto: jeugd bezig aan hun Wiekloop in 2019. (Artizzl Media / Peter Nefkens)

Reacties

Cookieinstellingen