Michael Greeve wint 1.35 proef tijdens CH De Wolden

Michael Greeve op weg naar de zege.
Michael Greeve op weg naar de zege.
Foto: Hans Khoe

Veeningen – Met Watermill Art SFN (Connect / Carambole / Fanessa) een zevenjarige ruin gezamenlijk bezit van het Springpaarden Fonds Nederland en Jan Greve. wist Michael Greeve zondagmiddag de voorlaatste rubriek van het eerste deel van CH De Wolden op zijn naam te schrijven.

Hij stuurde het talentvolle paard foutloos door de barrage over de hindernissen van 1.35 m. en klokte in de derde van tien barrageritten de snelste tijd: 33.54 seconden. De ruiter uit Veeningen, die vrijdag in de kwalificatie ook al succesvol was, reed een prima beslissende ronde in deze Gemeente De Wolden Prijs. De ruiter uit Veeningen kwam als derde in de ring en moest dan maar afwachten wat er na hem gebeurt. Hij versnelde halverwege de barrage zelfs nog even en maakte daarmee het verschil.

Echt een goed paard

“Ik probeer zo’n barrage gelijkmatig te rijden, maar ik kijk wel naar de lijnen. Wanneer ik denk dat die iets korter gereden kunnen worden, probeer ik het wel”, aldus Greeve. Dat hij een paard van het Springpaarden Fonds Nederland berijdt, stemt hem tot tevredenheid. “Echt een goed paard, deze Watermill. Ik heb hem nu een paar maanden onder het zadel, maar ik ben blij dat ik hem in wedstrijden mag uitbrengen.” Het Springpaarden Fonds Nederland zet zich in om talentvolle springpaarden voor de Nederlandse wedstrijdsport te houden.

Rowen van de Mheen uit Hoevelaken deed na Greeve nog een serieuze poging de tijd van Greeve te verbeteren. De amazone kwam met Q Verdi (Casimo \ Bollvorm’S Libero H \ Nuhr) dicht in de buurt van de tijd van de ruiter uit Veeningen, maar aan het eind van het parcours bleken er drietiende van een seconde meer achter haar naam te prijken dan bij Greeve. Wel hield de combinatie de nul. Beste buitenlander werd de Duitser Toni Hassmann die naar de derde plaats reed. Met Top Gun Sr (Casimo \ Bollvorm’S Libero H \ Nuhr) reed de Duitser naar een tijd van 33.99 seconden. De zestienjarige Wesley de Boer reed ook knap in deze pittige rubriek. De jongeling uit Nieuwleusen had Kaphina  van de hengst Corland onder het zadel. Hij reed een puik basisparcours en bleef ook in de barrage foutloos. In die rit, waarin De Boer geen grote risico’s nam, zette hij 34.24 op de klokken, genoeg voor de vierde plaats.

Reacties

Cookieinstellingen