Twee padelbanen bij TC Runa zijn een vaanwinst voor Ruinen

Padel.
Padel.
Foto: Lisa van Dorp / Pixabay

Ruinen – Sinds afgelopen week is Ruinen twee padelbanen rijker. Op maandag 6 juli werden de banen opgeleverd op het tennispark van Runa tennis en padel. Een mooie aanwinst voor het dorp. Padel is een snel opkomende sport die de tennisvereniging graag wil aanbieden aan haar leden en inwoners van Ruinen en omgeving.

Het afgelopen half jaar is er een padelcommissie aan de slag gegaan met het uitzoeken van de financiering, het draagvlak en de aanleg van de banen. De realisatie van de banen is mede mogelijk gemaakt door subsidie van gemeente De Wolden. Ook is gebruik gemaakt van de subsidieregeling BOSA. ‘We zijn een gezonde vereniging, maar de aanleg van twee banen kost behoorlijk wat geld. Zonder subsidies en sponsoring zouden we dit als vereniging niet kunnen financieren. We zijn dan ook erg blij met alle sponsoring’, aldus de voorzitter. Ook is de vereniging blij met de toezegging van gelden van Stichting 1865. Het Sportakkoord De Wolden maakte het mogelijk materialen aan te schaffen voor het organiseren van clinics.

Kennismaken met padel

Met de inzet van vele vrijwilligers en lokale ondernemers, zoals TMFunderingen en RLInfra, is het park van Runa nu uitgebreid met twee mooie padelbanen. De komende weken is het voor iedereen mogelijk kennis te maken met padel en een clinic te volgen. Tijdens deze clinic worden de regels van het spel uitgelegd en kan je kennismaken met de sport. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via de link op de website van Runa. Wees er snel bij want er wordt al enthousiast gebruik gemaakt van dit aanbod. Op 2 september zullen de padelbanen officieel worden geopend.

 

Reacties

Cookieinstellingen