Ruiters kunnen bijna kwart miljoen verdelen tijdens CH De Wolden

Albert Zoer met Jala.
Albert Zoer met Jala.
Foto: Hans Khoe

Veeningen – Een fors aantal Nederlandse deelnemers staat ingeschreven voor de eerste week van de zestiende editie van CH De Wolden, het concours hippique in Veeningen. Samen met buitenlandse ruiters en amazones wordt twee weken achtereen gestreden om de winst in de verschillende rubrieken. De ruiters kunnen een flink prijzengeld incasseren wanneer ze succesvol zijn, want de totale prijzensom van CH De Wolden bedraagt dit jaar bijna een kwart miljoen euro, om precies te zijn 240.000 euro.

Van donderdag tot en met komende zondag staan 21 rubrieken op het programma en een week later opnieuw. Climax vormen de twee Grote Prijzen, aanstaande zondag en zondag 24 juli. Dan is ook de hoogste geldprijs van de week te verdienen. Voor de winnaar van de eerste Grote Prijs, komende zondag, ligt er 7000 euro te wachten. Een week later is er tijdens de afsluitende Grote Prijs maar liefst 10.000 euro voor de winnaar te verdienen.

Zestien Nederlandse zeges

Van de 25 Grote Prijzen die sinds het begin van CH De Wolden in 2005 zijn verreden, werden zestien door een Nederlander gewonnen. Twee ruiters wisten ieder tweemaal een Grote Prijs te winnen, Albert Zoer uit Echten (2019 en 2013) en Jur Vrieling uit Holwierde (2018 en 2015). Slechts één buitenlandse deelnemer schreef CH De Wolden tweemaal op haar naam: de Amerikaanse Beezie Madden (2010 en 2014).

CH De Wolden had in de eerste jaren van haar bestaan, één Grote Prijs, van 2005 tot en met 2009. Vanaf 2010 worden er bij iedere editie twee concoursblokken in twee weken gehouden. Aan het eind van ieder blok wordt ter afsluiting een Grote Prijs gehouden.  De laatste twee Grote Prijzen werden verreden in 2019. Toen waren Albert Zoer met Florian en Willem Greve met Gogo de winnaars van de Grote Prijs.

Bezoekers hebben de komende dagen gratis entree tijdens CH De Wolden. Ook vanaf de tribune kan het concours zonder kosten worden bekeken.

Foto Albert Zoer met Jala. (Hans Khoe)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen