Boogschutter Gijs Broeksma uit Ruinen pakt zijn eerste nationale titel

Gijs Broeksma op de hoogste trede.
Gijs Broeksma op de hoogste trede.
Foto: Beeldbank Handboogsport Nederland
Ruinen – Gijs Broeksma uit Ruinen is zondag voor het eerste Nederlands kampioen recurve geworden. Hij versloeg in de finale na een shoot-off Steve Wijler, de man die tijdens de olympische Spelen met Gaby Schloesser nog brons pakte in Tokio. Het is de eerste nationale titel voor Broeksma en hij was er enorm blij mee.
In de eerste halve finale versloeg Steve Wijler (Ons Genoegen Roggel) Jonah Wilthagen (Concordia Amsterdam) met 6-0. Ook in de andere halve finale waren er afgetekende cijfers; Gijs Broeksma (Robin Hood Steenwijk) won met 7-1 van Senna Roos (De Vrolijke Schutters Rosmalen). In de daaropvolgende bronzen strijd was het Senna die na een wisselend begin met 7-3 won van Jonah.
In de gouden finale werd het een duel tussen Gijs en Steve. De eerste en tweede set gingen allebei met 29-28 naar Gijs, die daarmee een 4-0 voorsprong nam. De derde set ging met 29-28 naar Steve, omdat de verschillen erg klein bleven. In de vierde set maakte Steve de stand weer helemaal gelijk door met een perfecte 30 de set te pakken: 4-4. De vijfde set moest de beslissing brengen in deze finale op zeer hoog niveau, maar ook die set eindigde gelijk: 28-28. De shoot-off moest de beslissing brengen: 10-10, maar die van Gijs ‘closest to center’.

 

Bron en foto: handboogsport.nl

Reacties

Cookieinstellingen