Regionale competitie Walking Football krijgt een vervolg

Walkingfootbal.
Walkingfootbal.
Foto: Artizzl media

Koekange – Het was een experiment om te zien of de kernwaarden van Walking Football overeind blijven wanneer je met elkaar een heuse competitie speelt. Vitesse’63 uit Koekange was daar één van de kartrekkers in en nu wordt geconcludeerd dat er zeker perspectief in een vervolg zit. Dat gaat dus ook gebeuren, zo meldt Jos Kok op de site van Vitesse’63.

„De conclusie was heel positief. Het verdringt absoluut niet de kernwaarden van het Walking Football (plezier staat voorop, meedoen is belangrijker dan winnen, stimuleren van sociale contacten en een gezellige derde helft). Integendeel. De deelnemende clubs waren van mening dat een competitie, naast de toernooien,  op deze wijze toegevoegde waarde heeft. Het maakt een deel van de potentiële deelnemers die wat meer naar voetbal en wat minder naar de recreatieve aspecten neigen nieuwsgierig naar het spel”, aldus Kok.

Geen probleem

Om die reden is besloten om ook in het seizoen 2022-2023 weer een competitie te spelen. De wens was wel om wat meer teams te vinden die deel wilden nemen. Dat bleek geen al te groot probleem, want een aantal clubs had al tijdens de vorige editie aangegeven mee te willen doen indien er een vervolg zou komen. De volgende clubs draaien het volgend seizoen dan ook mee in de competitie: DVC Dedemsvaart, HZVV, IJVV, FC Meppel, Sport Vereent, VV Steenwijk, Vitesse’63 en VV Zuidwolde.

De vertegenwoordigers van de teams waren op 23 juni bij FC Meppel te gast om de laatste details van de competitie met elkaar te bespreken. De voorkeur heeft om de competitie niet over een lange periode uit te strijken, dus wordt de competitie gespeeld op vijf speelmiddagen. Op elke middag zullen de teams drie wedstrijden van 20 minuten spelen. De wedstrijden zijn van 14.00 tot 16.00 uur met vooraf een inloop vanaf 13.00 uur en uiteraard een derde helft.

Tijdens deze competitie wordt tweemaal tegen elkaar gespeeld zodat het totaal aantal wedstrijden per team 14 bedraagt. Uiteraard wordt gespeeld volgens de officiële spelregels van het Walking Football en zullen officiële spelbegeleiders de wedstrijden leiden.

Programma

Op de volgende dagen zal gespeeld worden op de genoemde locaties:

25 oktober 2022:                   Vv Steenwijk
15 november 2022:               Fc Meppel
8 december 2022:                 HZVV Hoogeveen
2 maart 2023:                        Vv Zuidwolde
24 maart 2023:                      Sport Vereent Oldeberkoop

 

Foto van een eerder toernooi bij Vitese’63. (Foto: Artizzl media / Peter Nefkens)

Reacties

Cookieinstellingen