Intechneau MTB Streetrace Ruinen vindt donderdag plaats

MTB Streetrace.
Foto: Jans Schulting

Ruinen – WTC Ruinen heeft voor donderdag 16 juni voor de vierde keer de MTB Streetrace in Ruinen op de agenda gezet. Deze streetrace wordt mogelijk gemaakt door Intechneau en de gemeente de Wolden

Bij een Streetrace wordt een relatief kort parcours van ongeveer anderhalve kilometer afgelegd op mountainbikes. Het parcours gaat over verharde en onverharde wegen met daarin opgenomen een aantal hindernissen. Hierdoor biedt de Streetrace over het gehele parcours uitdaging voor de deelnemers en is heel aantrekkelijk voor het publiek .

Het parcours is op de gezellige Brink van Ruinen en omliggende straten en pleinen. Vanaf één van de terrassen die aan het parcours liggen kunnen de wedstrijden uitstekend gevolgd worden.

De race is niet alleen voor de echte wedstrijdrijders, want er is een speciale wedstrijd voor fietsers die een keer de strijd wil aangaan met anderen in de zo genoemde funklasse. Speciaal voor de beste Ruiner renner of renster is er ook een mooie prijs.

Parcoursverkenning

Start is om 17.30 uur met de parcoursverkenning, om 18.00 uur starten vier categorieën: de jeugd van 8 tot en met 10 jaar, 9 en 10 jaar, 11 en 12 jaar en 13 en 14 jaar.

Om 18.30 uur kunnen de ouderen het parcours verkennen, waarna om 19.00 uur de start plaatsvindt van Nieuwelingen en Junioren (15 tot en met 18 jaar) alsmede dames met en zonder licentie van 15 jaar en ouder. Om 20.15 uur is het de beurt aan de heren van 19 jaar en ouder, alsmede de heren (funklasse) zonder licentie van 19 jaar en ouder

Inschrijven kan tot 14 juni via www.wtcruinen.nl.

De streetrace in Ruinen telt mee voor de MTB Streetrace Competitie Noord-Oost Nederland. Deze competitie bestaat uit 6 wedstrijden: 28 mei Staphorst, 16 juni Ruinen, 20 juni Nijeveen, 27 juni Ruinerwold, 3 juli Norg en 24 augustus de Wijk.

Reacties

Cookieinstellingen