Pinksterconcours op landgoed Dickninge is driedaags hippisch feest

CH deWijk 2018.
Foto: Artizzl Media

De Wijk – Met meer dan twaalfhonderd  starts is het landgoed Dickninge in de Wijk weer het toneel van het Pinksterconcours de Wijk. Het programma biedt voor alle niveaus en leeftijden wedstrijden.

De organisatie van het Pinksterconcours is ook dit jaar weer gezegend met een leger van ruim honderd vrijwilligers en vele sponsors, die dit driedaagse evenement mogelijk maken. „We zijn erg blij dat we vele nieuwe sponsors mogen verwelkomen”, zegt Henk Kamerman namens de organisatie. Net als voorgaande jaren wordt er op pinksterzondag niet gereden.

Het concours Hippique begint vrijdag 3 juni met de springrubrieken in de klassen van 0.80 tot en met 1.00 meter . Vanaf 20.00 uur is er de grote hengstenshow van de beste tuigpaardhengsten van Nederland, gepresenteerd door de beste rijders van Nederland. Deze hengsten worden aan de hand en voor de wagen voorgesteld.

Ponyklassen

Zaterdag 4 juni komen alle ponyklassen aan bod. Deelnemers kunnen tevens plaatsing afdwingen voor de finale van de Horka Cup springen, die op 14 augustus in Zwolle wordt verreden. Ook wordt deze middag weer de Bixie gereden, waar de jongste jeugd ervaring op kan doen met het rijden op een pony tijdens een wedstrijd. De kinderen worden begeleid door een volwassene en de hindernissen zijn vooral symbolisch en niet hoog.

Naast de pony’s komen ook paarden in actie op de zaterdag. Er wordt gesprongen in het 1.10 meter en in het 1.20 meter, middags zijn er de rubrieken voor 4- en 5-jarige paarden. Tevens zijn er op zaterdag en maandag dressuurwedstrijden. Zaterdagavond vanaf 19.30 uur kan iedereen zich ontspannen tijdens het Zaterdagavond Spektakel, een avond met springen en muziek. In de ring gaan tien regionale rijverenigingen de strijd met elkaar aan op De Hippische Spelen. De teams bestaan uit oude helden en top-springruiters, waarbij het aankomt op stijl, behendigheid en snelheid.

Grote Prijs

Het concours gaat na een dag pauze verder op pinkstermaandag, waar als hoogtepunt voor de springruiters de Grote Prijs staat geprogrammeerd. Er staan ook nu weer regionale topruiters op de startlijst, zoals Michael Greeve, Wim Pomp, de ruiters van Stal Broek, Stal Schuttert , Peter en Marcelle Hokse, Albert Zoer en eigen leden zoals Manon v.d. Sluis, Lennard de Boer en Lisa Broekert.

Het paardenspringen wordt afgewisseld door de toprubrieken van de tuigpaarden. Dit jaar de nationale tuigpaarden categorie 1 met onder andere  Stal Veerman uit Wittelte en Stal Hammers uit Zwartsluis. Met hierbij als hoogtepunt het Nationaal kampioenschap Eenspannen gereden door dames, en als afsluiting de rubriek Tandem ‘Rondje Drenthe om Bronzen Bartje’. Deze rubriek maakt deel uit van de competitie Rondje Drenthe die op vier Drentse nationale tuigpaardenconcoursen word verreden. Voor veel ruiters en amazones staat onder meer de winst in een rubriek van de Wijk hoog op het verlanglijstje.

Ook op de maandag zijn er shows in de showpiste en is er voor jonge kinderen van alles te doen, zoals ponyrijden en hoefijzer verven.

Meer informatie is te vinden op www.chdewijk.nl en op Facebook.

Reacties

Cookieinstellingen