Meppel City Run trekt ruim 2000 hardlopers, G-Run is verdrievoudigd

Foto:

Meppel – De twee hoofdafstanden van de Meppel City Run van aankomende zondag, de 4 en de 8 mijl, zitten helemaal vol. Aan deze afstanden doen 2000 lopers mee. “Meer kon ook niet, want we hadden maar 2000 medailles liggen”, vertelt organisator Wiebo Walstra.

Die medailles zijn blijven liggen van de vorige twee jaar, toen het evenement niet door kon gaan vanwege corona. Nu is het evenement er wel weer. “Het was spannend of iedereen weer zou komen opdagen”, vertelt Walstra. “We zijn erg tevreden met de opkomst.”

Voor de organisatie is het weer wennen, na twee jaar afwezigheid. “We zijn blij dat we nu weer kunnen. De voorgaande jaren zitten nog wel in ons geheugen, maar na 2 jaar moeten we het toch weer een beetje uitvinden.”

Daarom zijn er dit jaar ook geen rariteiten, maar is de Meppel City Run gewoon de Meppel City Run. “We hebben puur de basis gehouden. Geen nieuwe afstanden en geen nieuwe route.”

Behalve de twee hoofdafstanden zijn er ook de kidsrun en de G-Run. De G-Run is dit jaar verdrievoudigd naar 34 deelnemers. “Mooi dat iedereen mee kan doen”, zegt Walstra. “Er is voor iedereen wat. Jong, oud, sportief, beperkt.”

En voor het eerst kan de hardloopwedstrijd ook zeggen dat het een internationale wedstrijd is. “We hebben een deelnemer uit de Verenigde Staten. Die is hier op familiebezoek.”

Reacties

Cookieinstellingen