Inschrijving voor Noordelijk voetvolleytoernooi is gestart

Foto:

Hoogeveen – Na een afwezigheid van twee jaar wordt op zaterdag 25 juni weer het Noordelijk voetvolleytoernooi gehouden op de velden van HZVV.  De organisatie hoopt op een deelname van circa 32 teams, waarvan 24 herenteams en 8 damesteams. De inschrijving is gestart en deelnemers kunnen zich aanmelden bij Bert Tigelaar. Uiteraard hoopt de organisatie op meer aanmeldingen.

De organisatie bestaat uit Henri Kramer, Bert Tigelaar en Michel Manusiwa en het organiserende trio is blij dat het toernooi sinds 2019 weer gehouden kan worden. Deelnemende teams kunnen zich weer aanmelden voor het spectaculaire voetvolleytoernooi, dat dit jaar voor de 23ste keer plaatsvindt. Het toernooi is voor Hoogeveen inmiddels een onmisbaar evenement geworden. De velden van HZVV zijn op zaterdag 25 juni weer het decor van het spectaculaire Noordelijk voetvolleytoernooi.

Aantrekkelijk toernooi

Tussen 10.30 uur en 17.00 uur zullen tientallen teams van elk drie spelers proberen de hoofdprijs te bemachtigen. Elk team bestaat uit drie spelers en een vierde persoon kan indraaien. De wedstrijden duren achttien minuten en er worden twee sets gespeeld. De bal mag een keer stuiteren in het veld en er mag maximaal drie keer overgespeeld worden alvorens de bal over het net geplaatst wordt. De organisatie hoopt weer op een succesvol en aantrekkelijk toernooi. Het toernooi begint met voorrondes, waarna via een kwartfinale, halve finale uiteindelijk de beste twee overgebleven teams de finale spelen voor de hoofdprijs. Tijdens de laatste editie in 2019 namen acht damesteams deel en die werden verdeeld over twee poules en speelden drie wedstrijden. De nummers 1 plaatsten zich voor de halve finale. De nummers 2 en 3 hadden een tussenronde nodig om te bepalen wie ook in de halve finale konden spelen tegen de reeds geplaatste teams. Omstreeks 10.30 uur zal op 25 juni het eerste het eerste signaal klinken van: ‘scheidsrechter start de wedstrijd.’ Rond 16.15 uur werden de halve finales voor zowel de heren als de dames gespeeld. Omstreeks 16.45 worden de finales en de troostfinale verwacht. Daarna wordt het Noordelijk voetvolleytoernooi bij HZVV afgesloten met een gezellige barbecue.

Inschrijven via de mail van Bert Tigelaar: [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen